Садовому щастить на корисних ідіотів

Найпопулярнішим політиком, який регулярно потрапляє у халепи з терактами, став Андрій Садовий

Учора в подвір’ї багатостраждального будинку мера Львова Андрія Садового стався вибух. Невідомий жбурнув гранату, яка вибухнула між стіною будинку і баком біля стіни. Обійшлося без жертв, а терориста вдалося затримати. Їм виявився боєць батальйону "Айдар". Це – вже третій вибух біля будинку Садового протягом півтора роки.

Цікаво, що вибух стався в той же день, коли стало відомо, що Садовому для перемоги у мери Львова у першому турі не вистачає менше одного відсотка, а Львівська міська виборча комісія ухвалила постанову про другий тур.

"Любов" терористів до Садового виглядає дивно. Варто нагадати, що відносно нещодавно будинок мера Львова двічі розстрілювали з гранатометів. Так, в липні минулого року будинок по вул. Стрілецькій, 1 у Львові, де проживає Садовий разом з родиною, був обстріляний з протитанкового гранатомета. У цей час у будинку не було нікого, оскільки Садовий разом з родиною на вихідні поїхав у Карпати.

Правоохоронці знайшли покинутий поблизу будинку РПГ "Муха". Снаряд влучив у кут мансарди, розташованої на третьому поверсі. У результаті було пошкоджено покрівлю, балка і чотири секції вікон на третьому поверсі. Зокрема, осколками були вибиті три секції вікна кімнати дітей і одна секція коридору. Зловмисника знайти не вдалося.

За кілька днів до Нового року сталося ще одна історія. Напад стався 26 грудня, близько 20:45. Знову відбувся обстріл з гранатомету. Цього разу у будинку були вибиті вікна та двері, частково пошкоджена одна стіна. Однак злочинцям знову не вдалося застати Андрія Садового вдома. Він разом з сім'єю в цей час перебував в Карпатах, на гірськолижному курорті "Буковель". Цього разу злочинця було затримано. Їм виявився Олександр Гживиниський, який нібито до того, служив в батальйоні "Айдар" і має досвід бойових дій, пише Депо.

Враховуючи серйозність використаної зброї, немає підстав вважати всі ці історії зрежисованими для політичного зиску Садового. Втім, доводиться констатувати, що саме цей замах – явно на його користь. Не варто забувати, що попереду – другий тур мерських виборів Львова. І хоча Садовий, який мало не забезпечив собі перемогу у першому турі і явно перемогає у другому, варто звернути на те, що головним конкурентом діючого мера міста Лева є екс-заступник голови Верховної Ради минулого скликання, "свободівець" Руслан Кошулинський. Власне на його імені "Свобода" зуміла підтягнути власний рейтинг у місті. Окрім того, що Кошулинський один з небагатьох керівників "Свободи", який не заплямував себе в брудних історіях, він ще – учасник бойових дій в АТО. А мер-"ботанік" Садовий – ні… В результаті, страждає імідж чинного, без п’яти хвилин майбутнього мера. А так вибух гранати у подвір’ї додає Садовому ореол героїзму. Тим паче в результаті-то ніхто не постраждав. Окрім бійця "Айдара", якому чомусь так не полюбився мер Львова. Йому тепер загрожує 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: