Садовий "наїхав" на міліцію і Порошенка

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію з киданням гранати у його будинок.

«Я після 22:00 приїхав додому, перевдягнувся, ми з дружиною були на кухні, дивились передачу. В цей час - вибух, гасне світло, починають плакати діти, ми відразу дітей на кухню покликали. Передзвонив через декілька хвилин наряд, щоб ми не виходили з приміщення, що вибухнув якийсь взривпакет. Я, правда, вдягнувся і вийшов, хлопці з поліції мені сказали, що в будинок полетіла граната. І підійшовши до фіртки, побачив, що лежить чоловік лицем до землі. Як мені сказали міліціонери, в нього ще є три гранати і є тротил. Слідчі дії тривали десь до 3:00год. ранку. Коли я вранці йшов на роботу, слідчі продовжували роботу.

Коли був перший обстріл, коли був другий обстріл, тоді всі перші керівники держави брали це питання під свій особистий контроль. Я до слідчого завжди ходив, давав покази. Я озвучив певні свої думки, свої версії, я навіть озвучив прізвище людини яка мені погрожувала. Слідство тривало, я не мав більшої інформації. Минулого понеділка я попросив про зустріч слідчого, я ще раз наголосив йому, що можливі різні провокації, що, перед виборами, можуть робити різні речі по дискредитації, ще раз наголосив йому на прізвищі. Потім подзвонив до Президента України, також наголосив йому, що можуть бути різні проблеми у Львові з питань безпеки», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Серед версій міський голова називає залякування, дискредитація. «І коли був перший та другий обстріли, я просив слідчих провірити однією з перших версію, яка звучала, що Садовий сам собі організував. Я просив це провірити і зараз прошу, бо я не знаю, яка багатоходова комбінація тут задіяна. Який психологічний стан цього хлопця, який це зробив, я не знаю. Я надіюсь, що слідчі будуть більш активно працювати. Слава Богу, що вони його вчора дуже оперативно затримали.

Я не хочу озвучувати якісь персоніфіковані версії, тому що це може бути кимось використане. Є слідство, воно працює, я роблю свою роботу, що робив, те і буду робити, нічого оригінального я спеціально робити не буду. Я розумію, в якій країні я живу. Як захищатись в країні, яка знаходиться в стадії війни, і велика частина якої окупована, є дуже багато зброї, яка може бути застосована будь-де. Тому ласка Божа і підтримка людей – все, що мене тримає», - казав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ввечері 29 жовтня у будинок міського голови Львова кинули гранату, яка влучила у стіну та перебила електричний кабель. У будинку була вся сім’я міського голови, ніхто не постраждав.

Зловмисника затримали. Встановлено, що це львів’янин, служив у батальйоні «Айдар». За фактом злочину відкрито кримінальне провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: