Колодій взяв участь у заходах із вшанування 97-ої річниці створення ЗУНР

Сьогодні, 1 листопада, у Львові відзначили 97-му річницю утворення Західноукраїнської Народної Респубілки. Участь у заходах взяв голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Зокрема, на Личаківському кладовищі представники влади поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької армії, запалили свічки на могилах Держсекретаря військових справ Західноукраїнської народної республіки Дмитра Вітовського, коменданта січових стрільців Михайла Галущинського, засновника «Пласту» Олександра Тисовського, воїна Української Галицької армії Святослава Левицького. Також квіти покладено до могили президента Національної ради Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича.

Також учасники заходу спільно вшанували пам’ять спільною новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО.

За словами Петра Колодія, події, що відбулися на початку листопада року 1918 року, справили значний вплив на подальший розвиток історії України. Створення у 1918 році Західноукраїнської Народної Республіки увійшло в історію і стало одним з факторів, які заклали фундамент нашої незалежності. «ЗУНР була створена і функціонувала як найбільш досконала державна формація тих років. Тут була створена Українська Галицька Армія, яка попри значно переважаючі ворожі сили, успішно і довго протистояла навалі», – наголосив очільник обласної ради.

Також Петро Колодій зауважив, що важливою віхою в історії ЗУНР став Акт Возз'єднання, завдяки якому виникла соборна Українська держава. Тому закликаю всіх пам'ятати сторінки історії нашої держави і об'єднувати свої зусилля задля побудови багатої і процвітаючої України.

«Відзначення таких національних свят сьогодні є дуже потрібним, оскільки вони відновляють в серцях українців любов до України, до її історії, яку, на превеликий жаль довгими роками намагалися приховати, змінити, стерти з пам’яті українського народу. Але, як бачимо, українці насправді дуже сильний народ, який має незламну віру в перемогу, незгасиму силу духа та велику любов до рідної землі. Завдячуючи цьому та, безумовно, Божій ласці, впродовж років ми зберегли нашу Українську державу», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: