Садовий відвідав родину хлопця, який кинув у нього гранату (відео)

Міський голова Львова у тижневому відеозверненні розповів, що спілкувався з бабусею хлопця, який кинув гранату у будинок мера. Відтак, мер наголосив на проблемі хлопців, які повертаються з війни і залишаються наодинці зі своїми труднощами. На місцевому рівні Львів прийняв програму фінансової підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей, незабаром буде відкрито реабілітаційне відділення, розпочато будівництво будинку. Однак, необхідною є підтримка на рівні держави.

«У четвер ввечері моїй родині на власній шкірі довелось відчути проблему, яка була очевидною, яка є по всій країні, але на яку мало хто звертає увагу.

Хлопець, який кинув бойову гранату в будинок, в якому перебувала моя сім’я, мої діти, каже, що не має нічого особисто проти мене, але хотів в такий спосіб висловити протест проти несправедливості.

Я не буду шукати тут якихось таємних мотивів і невідомих замовників. Я хочу, щоб цей випадок змусив нас подивитись в очі проблемі.

Я сьогодні вирішив заїхати до сім’ї хлопця. Поспілкувався з його бабусею – 91-річною пані Галиною і спробував для себе глибше зрозуміти, що нас чекає в майбутньому.

Хлопці повертаються з війни. І залишаються наодинці зі своїми сім’ями та труднощами.

Через це пройшли всі країни, яких торкнулась війна. На жаль, на сьогодні проблемами бійців, що повертаються, займаються лише органи місцевого самоврядування, волонтери та сім’ї. Держава просто самоусунулась і залишила нас з вами один на один з десятками тисяч молодих людей, які вертаються з фронту.

Львів був першим містом в Україні, яке прийняло програму фінансової і матеріальної допомоги бійцям АТО та їхнім сім’ям. Жодних державних програм нема досі. Ми відкриваємо наступного тижня новий реабілітаційний центр для поранених. І знову - лише за місцеві кошти. Першими в Україні починаємо будувати житло для родин загиблих героїв, а згодом і учасників. Думаєте тут отримали якусь допомогу держави? Знову ні.

Безперечно, ми будемо робити все, що в наших силах. Львів буде прикладом єдності та взаємопідтримки.

А державу, яка б не кидала напризволяще своїх захисників, нам ще треба збудувати», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: