Вулицями Львова пройшла піша хода

Cьогодні, 1 листопада, львів’яни відзначають 97-му річницю Листопадового повстання та вшановують пам’ять Українських Січових Стрільців і вояків УГА. З цієї нагоди у Львові відбулися урочисті заходи.

Зокрема, о 13.00 год. на Личаківському кладовищі відбулося покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА та запалення лампадок на могилах Д. Вітовського – Держсекретаря військових справ ЗУНР, М. Галущинського – коменданта Січових Стрільців, О. Тисовського – керівника і засновника «Пласту», С. Левицького – воїна УГА. Після цього квіти поклали до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича. Вшанували також новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО.

О 13.30 год. колона студентської молоді урочисто рушила за маршрутом: вул. Університетська – І. Огієнка – Т. Шевченка – Янівське кладовище. На Янівському кладовищі відбулося покладання квітів до меморіалу УГА та УСС, а також поминальна панахида і віче біля Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого на Сході викладача Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Труша.

«Ми сьогодні вшановуємо Митрополита Андрея Шептицького. Ми сьогодні вшановуємо наших героїв, які віддали своє життя. 1 листопада 1918 року, після багатьох століть, українська влада вернулась до Львова. Але цей день свята сьогодні є сумний, бо двоє наших земляків вчора загинули на війні проти Росії на Донбасі. Ми сумуємо, але ми віримо в нашу перемогу. Ми віримо, що ми збудуємо державу, за яку вмирали і вмирають наші Герої. Ми збудуємо. Слава Україні!», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: