Активіст зі Львова просить Президента надати червоно-чорному прапору офіційний статус Прапора ЗСУ

Громадський активіст зі Львова Юрко Антоняк зареєстрував Петицію до Президента України Петра Порошенка з проханням надати червоно-чорному прапору офіційний статус Прапора Збройних Сил України.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Текст петиції:
"Цьогоріч уперше на всеукраїнському рівні відзначаємо свято Покрови як державне - День Захисника України. До цього ми йшли тернистим шляхом. Упродовж чверті століття українська влада швидше імітувала будівництво держави. І досі, наприклад, не ухвалено єдиної Державної доктрини, яка б об'єднувала увесь український народ в його устремліннях збудувати Державу. Таку, яка б відповідала історичній правді, українській традиції та забезпечувала мир і добробут усіх і кожного.

Лише внаслідок Євромайдану, заплативши життям Героїв Небесної сотні, а згодом і відважних захисників східних теренів нашої Вітчизни, українці почали усвідомлювати істину, що на чужих символах своєї держави не збудуєш.

Таким чином, по всій Україні поширився каменепад фальшивих ідолів, відбулася переоцінка таких святинь як Прапор і Гімн. Замість необґрунтованого, з чужим корінням, свята прийшов до нас і справжній День захисника України. Саме із цим днем асоціюються звитяги Запорозького козацтва, Січового Стрілецтва та Української Повстанської Армії - легендарної військової потуги, яку довго не визнавали у своїй державі. Хоча її жертовністю захоплювалися президенти чужих країн, а досвід її вивчають іноземні військові стратеги.

До цілковитої перемоги ще далеко, але наші кроки на цьому шляху мають бути впевненими і твердими. Нас чекають нелегкі випробування у вигляді реформ, в тому числі й у Збройних Силах. З поміж першочергових завдань слід позбутися ідеологічних штампів минулого. Наше військо має отримати нове озброєння, амуніцію, нові відзнаки і прапори.

Ми вважаємо, що червоно-чорний стяг, яким з гордістю послуговувалися пластуни - Лицарі Залізної Остроги, українські повстанці, зрештою, герої Майдану і АТО, які під цим знаменом клали на вівтар нашої свободи свої життя, має бути визнаним офіційно Прапором Збройних Сил України.

Співець Українських Січових Стрільців, поет Роман Купчинський писав:
Червона: радість, ярий дух,
Готовність жертви і відвага,
А чорна: сталість, ум, повага
І слово сильне, як обух.

Чорна барва символізує найбільше наше багатство - землю, а червоний колір - це та кров дідів і прадідів, синів і дочок, якою вона зрошена. Тож місце червоно-чорного знамена поряд із синьо-жовтим стягом. Прапор Держави і прапор боротьби за неї.
Тому звертаємося до Вас, високодостойний пане Президенте, з пропозицією надати червоно-чорному прапору офіційний статус Прапора Збройних Сил України".

Проголосувати за Петицію можна за адресою: https://petition.president.gov.ua/petition/14592

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: