Четвертий рік поспіль відбулась акція  «Запали свічку пам’яті на Закерзонні»

Першого листопада, у поминальний день, депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Андрій Корнат та Ярослав Кравченко, народний депутат України сьомого скликання Олег Панькевич взяли участь в акції «Запали свічку пам’яті на Закерзонні». Така акція проводиться уже четвертий рік поспіль. Про це повідомив кореспондент Дивись Інфо.

У поминальних заходах на честь борців за волю України на території сучасної Польщі також взяли участь голова Об'єднання товариств депортованих українців «Закерзоння» Володимир Середа, працівники комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля», представники громадськості з Львівщини та української громади в Республіці Польща.

Акція розпочалася із покладання квітів та запалення лампадок біля пам’ятного хреста на честь полеглих воїнів УНР та УГА, до могил воїнів УПА, що на Українському воєнному цвинтарі у Пикуличах, що на околиці Перемишля.

Потім делегація від Львівщини відбула до Ланцута, де запалила свічки пам’яті та поклала квіти до Меморіалу інтернованим воякам УНР та УГА, опісля – до Меморіального пам’ятника полеглим українцям на кладовищі села Заліська Воля, а також до могил вояків УПА в селі Грушовичі.

Завершилася цьогорічна акція „Запали свічку пам’яті на Закерзонні” вшануванням пам’яті великого українського композитора, автора Гімну України Михайла Вербицького. До його могили в селі Млини Підкарпатського воєводства депутати та представники громадськості принесли квіти, запалили лампадки та виконали Державний Гімн України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: