На Львівщині впродовж тижня вакцинували від поліомієліту 5 тисяч дітей

Про це сьогодні, 2 листопада, під час прес-конференції сказала головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами на Львівщині за останній тиждень вакцинували від поліомієліту 5 тисяч дітей від 2-х місяців до 6 років. Загалом щепленням проти поліомієліту упродовж трьох турів імунізації має бути охоплено близько 26 тисяч дітей області.

«Станом на сьогодні існує три групи вірусів поліомієліту: дикий, вакцинальний, циркулюючий вакциноспоріднений. Якщо виникають два випадки захворювання, викликані вакциноспорідненим поліовірусом, це вважається спалахом. Єдиний метод локалізації спалаху – трьохтурова імунізація», – сказала Наталія Тімко.

Наталія Тімко наголосила, що найбільш вразливими до поліомієліту є діти, віком від двох місяців до шести років.

«Дітям, яким зробили щеплення від поліомієліту, можна ходити в дитсадок, оскільки загрози для інших вони не несуть. Загроза може бути лише для дітей, які мають імунодефіцити. Тому їх треба ізолювати від щеплених дітей на 40 днів. Станом на сьогодні у Львівській області щеплено понад 5 тис. дітей за останній тиждень. Загалом мають вакцинувати близько 26 тис. дітей», – додала Наталія Тімко.

Нагадаємо, що 20 жовтня по всій Україні розпочалась додаткова імунізація від поліомієліту для дітей до шести років, яка відбуватиметься у три тури. Перший тур імунізації проти поліомієліту триватиме до 10 листопада. Всі діти віком від двох місяців до шести років у двох турах мають бути вакциновані оральною поліовакциною. У третьому турі будуть вакцинуватися діти від двох місяців до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: