СБУ показала відео і речові докази з обшуків у Дніпропетровську

Служба безпеки України на брифінгу показала речові докази у справі затримання голови партії УКРОП Геннадія Корбана та щодо проведення спецоперації в Дніпропетровську.

15:50 Велося прослуховування і відеоспостереження в приміщенні волонтерської організації Фонд оборони країни, завдяки чому слідчі дізналися про знищення доказів.

15:35 Заступник начальника головного управління боротьби з корупцією СБУ Павло Демчина показує схему привласнення грошей від фонду.

15:30 Вже була підсудність в Чернігівській області. Слідча группа – це слідчі і прокурори з різних областей.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заперечила, що операцію вів генерал СБУ, який у 2014 керував захопленням профспілок.

15:25 «Ця справа розслідується понад рік», – сказав слідчий ГПУ Микола Макєєв.

Повідомили, що Корбан знаходиться в Києві в СІЗО.

15:20 Прокуратура вимагатиме для Корбана арешт.

15:10 «Вчора було проведено обшук і в працівників правоохоронних органів на високих посадах. Усіх, про кого надійшла інформація щодо діяльності злочинного угрупування, перевіряються», – кажуть слідчі з Дніпропетровська.

15:00 Переглядають відео затримання Корбана.

Спочатку просили відкрити, потім вибили замок. Корбан вийшов на поріг, йому висунули звинувачення і тоді затримали.

«Нам заважають проводити слідчі дії, на нас намагаються тиснути, вчора деякі ЗМІ почали новорити неправду, начебто ми порушували норми КПК, тому ми і починаємо брифінг з цього відео», – кажуть слідчі з Дніпропетровська.

«Перше, в чому дизінформували суспільство, що ми не представились. Це була перша брехлива заява Філатова, всі побачли, що слідчі представились. І повідомили про причину затримання. Друге – ви бачили нардепа України, котрий спочатку говорив, що це його квартира, а потім виявилось, що ні. Третє: вчора говорили, що ті, хто затримували, були в масках, але безпосередньо ті, хто спілкувався з затриманим, були з відкритим обличчям. У масках, відповідно до закону, були оперативні співробітники», – додали вони.

14:50 До СБУ принесли вилучені під час обшуків гроші, печатки та зброю.

14:45 Спецпризначенці охоронятимуть речові докази.

Вранці 31 жовтня голову партії УКРОП Генадія Корбана затримала СБУ. Відбулись обшуки в офісі волонтерської організації Фонд оборони країни, в помешканнях волонтерів Павла Хазана, Наталі Хазан, Ірини Кашлевської. Також спецслужбовці обшукали квартиру батьків Геннадія Корбана.

Близько 1,5 мільйона гривень було вилучено під час обшуків у приміщеннях партії в Дніпропетровську. Також знайшли печатки фіктивних фірм, зброю, засоби спостереження та прослуховування.

Корбану висунули підозру за трьома статтями – ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 1. ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 255 (створення організованої злочинної організації) Кримінального кодексу України.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: