У Львові презентують соціально-культурний проект, присвячений проблематиці виховання дітей в інтернатах

13 листопада 2015 року у Львові відбудеться презентація соціально-культурного проекту «Відкриваємо двері дітям», який присвячений проблематиці виховання дітей в інтернатних закладах. Проект триватиме з 13 по 22 листопада у Музеї Ідей (вул. Валова, 18А). Відкриття 13 листопада о 16:00 год. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Соціально-культурний проект «Відкриваємо двері дітям» – це спроба мистецькими засобами привернути увагу суспільства до проблеми виховання дітей в інтернатах. У проекті взяли участь: фотограф-документаліст Олександр Глядєлов, художники Юрій Кручак, Олександр Курмаз, Аліна Півненко, Група GAZ, Антон Логов, Олександра Жумайлова, Анастасія Тиха та Соломія Блага. Проект організовує Представництво благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні.

«Ми маємо усвідомити необхідність докорінних змін – забезпечити рівні права всім дітям і надати їм можливість зростати в середовищі любові та турботи.

Українці усвідомили необхідність кардинальних змін у собі та у своїй державі. Але зміни мають пронизувати усі сфери життя. Особливо – життя дітей, які отримають від нас згодом оновлену країну. Інтеграція до європейської спільноти неможлива без визнання наявних проблем і впровадження стандартів для допомоги тим, хто її потребує.

У той час, як суспільство подарувало собі відчуття свободи, 80 тисяч дітей досі замкнені в інтернатах без можливостей для реалізації своїх прав і потенціалу. Громадянська кампанія «Відкриваємо двері дітям», що стартувала в Україні 2013 року, покликана змінити цю ситуацію – консолідувати зусилля громадянського суспільства заради впровадження системних змін в соціальній політиці, що призведуть до відмови від інтернатного догляду дітей. Держава складається з громадян, а отже, кожен з нас має усвідомити відповідальність за долі тисяч дітей», - наголошують організатори проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: