Між Львовом і Перемишлем планують запустити рейкобус

З 19 грудня 2015 поновлюється залізничне сполучення між українським Львовом і польським Перемишлем повідомляє Центр транспортних стратегій. Курсування рейкобуса дотує Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі.

Повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на Вгородє.

До історії питання: у 2007 році поїзд N75 / 76 був скасований через проблеми з контрабандою, яку перевозили за обшивкою вагонів. Була спроба пустити по цьому маршруту електричку, проїзд в якій в тому ж році коштував 48 грн. в один кінець.

І ось після перерви в декілька років по цьому маршруту почне ходити рейкобус Pesa 620M - гібрид автобуса і залізничного вагона.

Відправлення зі Львова - о 8.10, прибуття в Перемишль - о 9.48. З Перемишля можна виїхати далі - в Краків, Вроцлав і Зелену Гуру.

Відправлення з Перемишля - о 17.50, прибуття до Львова - о 21.25. Пасажири встигнуть пересісти на нічні поїзди, що прямують до Києва, Вінницю, Одесу, Полтаву, Харків, Тернопіль, Чернівці.

У Перемишлі можна пересісти на поїзди, що прямують в Краків, Вроцлав і Зелену-Гуру.

Новий поїзд був запущений завдяки співпраці PKP Intercity і "Укрзалізниці". За повідомленням прес-служби PKP Intercity, курсування поїзда оплачується дотаціями Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі.

У прес-службі Львівської залізниці VG Львів підтвердили інформацію, що йде робота над цим проектом, але на відміну від польскої сторони відмовилися називати конкретні дати і терміни:

- Ми дійсно зацікавлені у запровадженні такого рейсу рейко-буса з Перемишля до Львова і зараз активно обговорюємо цю ідею. Вивчаємо всі варіанти, чи будуть пасажири на такий транспорт і маршрут, наскільки рейкобус буде рентабельний і т.д. і т.п.

Ініціатива польських транспортників має для нас певний інтерес. Поки що у нас немає якоїсь конкретики з приводу графіків руху і початку запуску такого рейко-буса. Але обговорення цього питання йде в нашому відомстві, - розповіла працівниця прес-центру Львівської залізниці Юлія Грабова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: