На Львівщині створили Центр допомоги учасникам АТО

Про це сьогодні, 3 листопада, під час прес-конференції на тему  «Створення відповідно до Указу Президента Центру допомоги учасникам АТО Львівщини», сказала представник Центру допомоги учасникам АТО Любов Возняк, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами, ці центри створюють для вирішення питань соціального захисту та реабілітації учасників бойових дій і членів їхніх родин.

«Мета центру – об’єднати зусилля органів влади, громадських організацій та силових структур для ефективного вирішення проблем демобілізованих учасників  АТО. Відповідні структури створюють при обласних державних адміністраціях в усій Україні. Вони об’єднуватимуть волонтерів, представників органів влади всіх рівнів і представників громади. Ще в березні у Львівській області мав бути створений колл-центр, тобто окрема лінія, куди могли подзвонити учасники бойових дій. Зараз є гаряча лінія 112, куди дзвонить бабуся. яку затопили, і солдат, який має певні психологічні чи якісь інші проблеми», - сказала Любов Возняк.

Представника Центру допомоги учасникам АТО Богдан Дідич додав, що дотепер немає розпорядження голова ЛОДА про створення цього центру. І тому наразі волонтери працюють на громадських засадах.

«Розпорядження нема, я думаю. через вибори, адже Олег Синютка був у відпустці. І грошей на створення цього центру немає. У ЛОДА виділено 15 робочих місць для колл-центру, нам нададуть якесь приміщення. Думаю, що бензин і техніка та все інше – буде наше. І пахати ми будемо так само, як і пахали до цього часу, по 24 години на добу безоплатно», - додав Богдан Дідич.

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України № 150 від 18 березня 2015 року та №570/2015 від 5 жовтня 2015 року «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» при Львівській обласній держадміністрації було створено Центр соціальної допомоги учасникам АТО.

8 жовтня 2015 р. під час виборчої зустрічі волонтерів Львівщини, в якій взяли участь 72 представники з понад 46 громадських, благодійних та волонтерських організацій та 5 активних самостійно діючих волонтерів, було обрано керівний склад Центру: Тимур Баротов («Спілка офіцерів України»), Лілія Бойко (волонтер), Любов Возняк (волонтерська організація «Коло короля Данила»), Богдан Дідич (громадська ініціатива «Допоможи фронту») та Наталія Ліпська (благодійний фонд «Крила надії»).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: