Очільник Львівщини запрошує до діалогу компанії, що надають послуги з гемодіалізу

Наступного тижня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрінеться із представниками фірм, котрі надають послуги з гемодіалізу, щоб врегулювати питання замісної терапії хворим на ниркову недостатність області.

Таку ініціативу висловив очільник Львівщини у четвер, 5 листопада, під час зустрічі з учасниками акції пікету навпроти облдержадміністрації. Зазначимо, що люди протестували проти фірми, що встановила своє обладнання з гемодіалізу у Новояворівській районній лікарні, зокрема вони незадоволені якістю очистки води, котра потрібна хворим.

"Ми офіційно запросили усіх виробників розхідних матеріалів для гемодіалізу з пропозицією до співпраці, адже не можемо допустити єдиного монополіста на ринку, - зазначив Олег Синютка. – Тому усі компанії, в тому числі "Гамбро", "Фрезеніус" та "Б. Браун Медікал Україна", отримали можливість поставити свої апарати. Сьогодні в області ми утримуємо найнижчу ціну на гемодіаліз. І вона такою залишиться, якщо тут будуть представлені усі фірми".

Голова ОДА також розповів, що ще влітку зустрічався із представниками "Фрезеніусу", де запропонував їм розмістити додатковий діалізний зал і систему хімводоочищення у відділенні амбулаторного хронічного гемодіалізу №3 на базі Новояворівської районної лікарні.

Окрім цього, Олег Синютка пообіцяв учасникам пікету, що Львівська ОДА звернеться з офіційним запитом до організації, котра видавала сертифікат фірмі "Б. Браун Медікал Україна", та запросить незалежну комісію для перевірки якості надання послуг з гемодіалізу у Новояворівську. "Якщо є сумніви щодо належного очищення води для гемодіалізу та сертифікації, то усі факти перевірить незалежна комісія. Але монополіста у Львівській області не буде", - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: