Компанія Ericsson пропонує удосконалити Службу 112 Львівщини

Компанія Ericsson має намір запровадити новітні технології для координації  екстренних служб Львівщини. Про це  йшлося під час зустрічі  голови Львівської обласної державної адміністрації  Олега Синютки з делегацією компанії Ericsson (Королівство Швеція), яка відбулася у четвер, 5 листопада.

За допомогою нового програмно-апаратного комплексу і телекомунікаційних мереж "Система 112" повинна приймати та обробляти екстрені виклики, забезпечити передачу інформації відповідним оперативно-диспетчерським службам, котрі доводитимуть її до підпорядкованих підрозділів екстреної допомоги населенню.

Окрім цього, сторони обговорили можливості залучення фінансової допомоги від Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA) для реалізації цього проекту.

"Досвід показує, що повинен бути єдиний контактний центр, який координуватиме діяльність усіх екстренних служб, зокрема поліції швидкої, МНС тощо. Це буде єдина база для контролю звернень громадян, – розповів  керівник ІТК проектів компанії "Ericsson Ukraine" Ігор Срібродольський. – Проект передбачає залучення новітніх технологій для швидкого реагування у випадку надзвичайних ситуації , аварії тощо. Це досягнення, які активно використовують мешканці Швеції та інших розвинених країн".

"Для нас є важливим , щоб знакові компанії приходили на Львівщину та щоб вони почували себе тут комфортно. Ми зацікавлені у реалізації цього проекту",– резюмував Олег Синютка. За підсумками зустрічі, керівник області доручив підготувати усі документи, які необхідні для реалізації даного проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: