Садового на передову – бійці АТО пікетували мерію Львова

Сьогодні члени Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО провели пікет Львівської міської ради з вимогою до мера Львова Андрія Садового негайно звернути увагу на проблеми будівництва будинку для сімей учасників АТО.

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», участь у пікеті взяли кілька десятків людей.

Голова спілки соціального захисту бійців АТО Богдана Сірків каже, що тему з будівництвом будинку продовжують затягувати.

«Уже рік як мер міста сказав, що у Львові немає земельної ділянки під будівництво, тому він буде вирішувати питання взамін земельних ділянок квартири. Ми почали ставати на квартирний облік і зараз на обліку стоїть понад тисяча осіб. Землі для бійців у Львові видано нуль, квартир видано нуль», – обурюється вона.

«Наприклад, ми знаємо, що у Тернополі і навіть у Києві видаються земельні ділянки. Ми приходимо до мера кожен раз і просимо зустріньтесь… У серпні мав бути тендер, лише зараз оголосили тендер, коли буде будуватися будинок. Ми просто хотіли зустрітися із Садовим, тому прийшли 30 жовтня, але його не було. Натомість передали йому у єдине вікно звернення, запросили на збори і чекали його до останнього часу, не прийшов. І це настільки хлопців обурило, вони ж не є останні люди, щоби з ними не зустрічалися. Бійці АТО і хочуть зрозуміти, що на нас чекає», – відзначила Богдана Сірків.

Натомість до бійців АТО Садовий так і не вийшов, приславши замість себе чиновників.

Начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець розповів, що для технічних умов будівництва було розроблено проект цілого кварталу у 212 квартир і розробили проектно документацію. «Проведено експертизу проекту і оформлено технічне завдання на конкурсну для будівництва будинку. По процедурі відставання воно максимально невелике до 2 тижнів. Причина в чому? В тому що якісний проект за 4 місяці спитайтеся у будь-якої будівельної корпорації – це нереально», – сказав він.

«Тендер мав бути проведений в кінці жовтня і ми його маємо на 13 листопада. Після подання пропозицій буде оголошено переможця і визначено фірму, компанію, яка буде зводити цей житловий комплекс. За нашими вимогами перший під’їзд має бути побудований у першому півріччі 2016 року. Увесь житловий комплекс має бути завершено у 2017 році», – зазначив Голець.

Учасників пікету запросили у сесійний зал міськради для обговорення проблеми, однак вони не повірили обіцянкам чиновників і пішли до будинку А. Садового.

Нагадаємо, 30 жовтня члени Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО увірвалися в кабінет мера Львова Андрія Садового з вимогою негайно звернути увагу на проблеми будівництва будинку для сімей учасників АТО. Однак його не виявилося на робочому місці й до мітингувальників вийшов керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко. Учасники Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО передали через нього звернення Андрію Садовому з вимогою негайно звернути увагу на проблеми будівництва будинку для сімей АТО й домовилися провести цього тижня спільну зустріч, на яку Андрій Садовий знову не з’явився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: