Як «Самопоміч» «кинула» активістів

Екс-керівник ініціативної групи громадської організації «Об’єднання Самопоміч» у Солом’янському районі Києва Артем Стельмашов розповів на своїй сторінці у Фейсбук деталі про те, як керівництво відсторонило його від участі у місцевих виборах.

Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

«У Києві після парламентських виборів підготовку одразу було розбито на два паралельні процеси: «згори» і «знизу». Процес «згори» виглядав таким чином: підбиралася команда голови фракції Самопомочі у Київраді Сергія Гусовського з топ-менеджерів, фінансистів, юристів, журналістів, тобто так званих «білих комірців».

Процес «знизу» полягав у проведенні Сергієм Гусовським співбесід з потенційними кандидатами в депутати з представників ініціативних груп з районів Києва і відбору ним людей до команди. Через таку співбесіду потрапив до команди і я та ще багато представників ініціативних груп, хоча більшість були відсіяні під час цього процесу», - пише А. Стельмашов.

Потім, ніби то не мало бути відсіювання, але згодом повідомили, що відбір ще не закінчено.

«Свій «лист щастя» отримав і я: «Дякуємо за плідну співпрацю…», «сподіваємося на ваше розуміння», «Київська Самопоміч розраховує на вашу підтримку…», тобто до побачення.

Було відмовлено ВСІМ (!!!) представникам ініціативних груп, відібраним «знизу». Звісно, це призвело до того, що районні лідери почали зустрічатися між собою та вирішувати, що робити далі. На зустрічах пропонувалося звертатися до преси, спалювати таблички Самопомочі і навіть іти на вибори від партії «Самопоміч» (а не Об’єднання «Самопоміч»), яку заздалегідь зареєстрували якісь нібито пов’язані зі Свободою хлопці. Але здоровий глузд переміг і більшість активістів для себе вирішили до кінця виборів «сміття з хати не виносити».

На декількох подальших зустрічах з представниками ініціативних груп, які до його честі провів Сергій Гусовський, були «розбори польотів». Стало зрозуміло, що ефективно побудувати штаби на основі розчарованих представників ініціативних груп навряд чи вийде і кампанія не отримає хорошої та глибокої роботи «в полі». Це призведе до зниження показників партії і кандидата в мери від неї порівняно з парламентськими виборами-2014. Так і вийшло», - підсумовує активіст з Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: