Україну та Словенію розсудить шведська бригада арбітрів

Визначилася бригада арбітрів, яка буде працювати на матчі плей-офф кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року Україна - Словенія, що відбудеться 14 листопада на «Арені Львів» у Львові.

Арбітром матчу призначено 41-річного рефері зі Швеції Йонаса Ерікссона. Асистентами арбітра у цій зустрічі будуть Матіас Класеніус та Даніель Вернмарк, а додатковими асистентами арбітра – Стефан Йоханнессон та Маркус Стрембергссон. Резервний арбітр – Фредрік Нільссон (усі зі Швеції).

Йонас Ерікссон народився 28 березня 1974 року у шведському місті Лулео. Він дебютував в якості головного арбітра матчу вищого дивізіону чемпіонату Швеції у 2000 році, а вже за два роки став арбітром ФІФА.

Ерікссон вже неодноразово отримував призначення на матчі за участю українських клубів та національної команди. У вересні 2005-го року його свисток зафіксував виїзну перемогу донецького «Шахтаря» над «Дебреценом» в Кубку УЄФА. У квітні 2011-го року шведський арбітр працював на матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги Європи між «Брагою» і київським «Динамо» (0:0). Грудень 2012-го року запам’ятався вболівальникам «Шахтаря» поразкою у груповому турнірі Ліги чемпіонів від туринського «Ювентуса» (0:1). Найсвіжіші ж спогади про цього арбітра – піврічної давнини. Саме у матчі за участю цього арбітру «Динамо» завершило свою єврокубкову кампанію, поступившись у Флоренції в 1/4 фіналу Ліги Європи місцевій «Фіорентині» (0:2).

Для збірної України цей арбітр є більш фартовим, ніж для вітчизняних клубів. За арбітражу Ерікссона, збірна України здобула мінімальну перемогу над командою Польщі у Харкові в рамках відбору ЧС-2014 року (1:0).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: