Правоохоронці готові забезпечити громадський порядок під час другого туру виборів на Львівщині

Близько восьмисот правоохоронців забезпечуватимуть громадський порядок та дотримання виборчого законодавства під час другого туру виборів, що відбудеться 15 листопада.

Для проведення другого туту виборів організовано 336 виборчих дільниць, з них 305 у Львові та 31 за межами міста. На кожній з виборчих дільниць постійно нестимуть службу двоє поліцейських. Також правоохоронці працюватимуть на кожній з 38 територіальних виборчих комісій. Згідно законодавства, поліцейські не мають права перебувати у залі, де відбувається волевиявлення громадян, тому вони нестимуть службу поблизу дільниць.«Ми маємо достатній досвід роботи під час виборів і недавні вибори до місцевих рад на Львівщині відбулись без грубих порушень громадського порядку. Це свідчить про те, що у правоохоронців є достатньо сил і засобів щоб забезпечити громадський порядок та дотримання виборчого законодавства», - розповів т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія.

Головним завданням правоохоронців під час виборів є, у першу чергу, охорона громадського порядку, дотримання виборчого законодавства та збереження виборчої документації.

«Ми плануємо задіяти близько восьмисот правоохоронців – по двоє на кожну виборчу дільницю, також створені слідчо-оперативні групи, які є мобільні і кількість яких є достатньою для того щоб оперативно реагувати на усі повідомлення про правопорушення. Звичайно, кожен з працівників поліції матиме можливість проголосувати», - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції полковник поліції Сергій Маруняк.

Усі поліцейські пройшли детальний інструктаж і кожному видали спеціальний посібник, у якому передбачені усі можливі ситуації, що вимагають поліцейського реагування. Також у день виборів, перед відкриттям виборчих дільниць, усі приміщення для голосування та навколишню територію працівники відповідних служб перевірять на відсутність підозрілих та небезпечних предметів.

«Для нас головне – це безпека людей, котрі прийдуть на дільниці щоб здійснити своє волевиявлення», - підкреслив полковник поліції Дмитро Загарія.

Прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: