Біля "Арени Львів" завтра запалають шини

— Місяць тому планував 14 листопада піти на матч Україна — Словенія. Гроші на квиток відклав, дружину попередив. Минулого понеділка з роботи на кілька годин відпросився — за квитком побіг. Але пролетів, як фанера над Парижем, — розповідає львів'янин Назар Панас, 25 років.

Поєдинок плей-оф відбору Євро-2016 між збірними України та Словенії відбудеться 14 листопада у Львові. Стадіон "Арена Львів" має 34,3 тис. місць. Квитки почали продавати 28 жовтня. Того ж дня оголосили, що всі розкупили. 2 листопада надійшли ще 7 тис. Біля кас стадіону виникла двотисячна черга.

— Прибіг до "Арени" о першій годині, черга стояла на 700 метрів, — каже Панас. — Були такі, що займали з ночі. Там люди перезнайомилися, разом накривали поляну. Дехто ледь на ногах тримався. Хтось намагався пропхатися поза чергою, але його одразу викидали. Останній раз таку шарпанину у Львові бачив, коли Папа Римський приїжджав. Збоку стояли поліцейські, але то не дуже допомагало. Одного вболівальника з черги вивели із синцем під оком, другий кричав, що йому зламали руку.

Квитки продавали тим, хто мав паспорт. Давали не більш як чотири. Вартість — 70–300 грн. Під вечір закінчилися. 3 листопада вболівальники перекрили дорогу на вул. Стрийській.

— Збиралися з хлопцями під "Ареною Львів" палити шини. Але чекаємо, як Федерація футболу на ситуацію зреагує. Якщо ніяк, у суботу підемо з шинами під стадіон, — говорить 22-річний Андрій Гринчишин із райцентру Пустомити на Львівщині. — Уже в соц­мережах бачив, як спекулянти перепродують квитки. Той, що 70 гривень коштує, за 500 пропонують.

Провести службове розслідування щодо ситуації доручив міністр спорту Ігор Жданов, 48 років:

— З таким "сервісом" ми ніколи не зможемо збільшити кількість уболівальників на футбольних аренах. Люди махнуть рукою і будуть сидіти вдома. Кількість виділених квитків — це одне питання. Але як сталося, що на "Арені Львів" працювали не всі каси, знаючи попередньо, що на цей матч буде ажіотаж?

ГПУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: