Фоменко: «Наша робота – виходити на поле і досягати результату»

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко разом з гравцем команди Євгеном Коноплянкою поспілкувався із представниками мас-медіа напередодні першого матчу плей-офф чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Словенії, який відбудеться у суботу, 14 листопада, на «Арені Львів» у Львові.

Михайле Івановичу, чи є якісь проблеми,  які  Вам так і не вдалося вирішити напередодні цього матчу?

- Нічого такого не залишилося, чого ми не вирішили. Ми готувалися з тими хлопцями, які завтра вийдуть на поле та будуть грати. Ми готові, все інше покаже гра.

Збірна пропускала через помилки центральних захисників, вони грали далеко один від одного, як будете вирішувати цю проблему?

- Це ж така справа: люди, враховуючи свою підготовку та можливості, грають так, як  грають. Те, що ми могли зробити – надати більше інформації – ми зробили. Завтра будуть індивідуальні бесіди, установка. Враховуючи свої можливості та можливості суперника, ми спробуємо пояснити це та обговорити певні нюанси.

Тренер Словенії сказав, що передивився всі матчі України. Скільки матчів дивились Ви, щоб зрозуміти манеру гри цієї команди?

-  Справа в тому, що для того, щоб зрозуміти філософію команди необхідно подивитися 2-3 матчі. Ми це безперечно зробили: зрозуміли їх манеру гри та спробуємо донести її до наших хлопців.

Це була Ваша ідея грати у Львові?

- Наша збірна із задоволенням грала і в Києві, і у Львові, і в Харкові і скрізь нас гарно підтримували, наша робота – виходити на поле та досягати результату.

Питання, яке всі оминають, та все ж. Чи згадуєте 1999 рік? Чи буде той матч  додатковою мотивацією для хлопців?

- Ми реалісти, живемо сьогоднішнім днем. Те, що було, то вже історія. А ми дивимося в майбутнє.

Який психологічний стан в команді? Про що спілкуєтесь з футболістами, чи треба з кимось проводити індивідуальні бесіди?

- Хлопці для себе найкращі психологи, адже фахівця можна обманути, а себе ні.  Вони розуміють, що це особливі ігри. А недооцінки не було, немає, і не буде.

 Як будете грати без Ротаня, Кучера та Степаненка?

- Так буває в кожній команді. Хто отримає можливість, той нею і скористається та доведе, що він готовий не гірше, а можливо і краще за інших.

Також активну участь у прес-конференції брав і Євген Коноплянка, який постійно жартував та запевняв, що настрій у гравців чудовий, самовіддача буде стовідсотковою та іншого результату, окрім перемоги, вони не розглядають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: