На ремонт дороги Бібрка – Івано-Франківськ ще цього року необхідно 90 млн грн

Важливо, аби окремою стрічкою у державному бюджеті наступного року було вписано співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги, оскільки цей інструмент дає можливість залучити значний фінансовий ресурс для розвитку інфраструктури окремих територій.

На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Петро Колодій під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету на тему: «Бюджетна децентралізація. Перспективи подальшого впровадження», яке відбулось у Львові сьогодні, 14 листопада, за участю голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та першого заступника міністра фінансів України Ігоря Уманського.

Під час виїзного засідання народні депутати зосередили свою увагу на поточному стані та перспективах місцевих бюджетів в умовах бюджетної децентралізації. Керівник департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків наголосив на потребі додаткового фінансового ресурсу для соціально-економічного розвитку Львівщини. Зокрема, йшлося про те, що ще цього року необхідно 90 млн грн на ремонт дороги Бібрка – Івано-Франківськ, 15,4 млн грн – на придбання підручників для учнів 4-7 класів, та 3,8 млн грн – для співфінансування міжнародного проекту реконструкції Жовківського заповідника.

Як зазначив голова обласної ради, зважаючи на те, що Львівщина є прикордонним регіоном і межує з Євросоюзом, місцеві громади отримали можливість залучати для розвитку інфраструктури територій міжнародну технічну допомогу.

2

"Львівська обласна рада створила інструмент співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги, які реалізовують громади Львівщини. Однак навіть силами місцевого та обласного бюджетів не завжди вдається досягнути бажаного. Саме для залучення значного фінансового ресурсу мтд на серйозні інфраструктурні об’єкти необхідна допомога державного бюджету», – наголосив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: