Як Порошенко передав військовим радіолокаційні станції від США (відео, фото)

Вчора, 15 листопада, Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області взяв участь у церемонії передачі Збройним Силам України наданих Сполученими Штатами Америки радіолокаційних станцій, які призначені для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Звертаючись до присутніх військових, Глава держави зазначив, що ситуація на фронті залишається напруженою і загрозливою. Відведення важкого озброєння висуває на передній план завдання своєчасного попередження провокацій проти наших військ. Для цього, наголосив Президент, нам і потрібне сучасне високотехнологічне ракетно-артилерійське озброєння оборонного характеру, яке призначене для виявлення ворожої артилерії та наявність якого стане ефективним додатковим чинником стримування агресора. Головне, наголосив Президент, ці станції мають зберегти життя українських бійців та цивільних.

Станції контр-батарейної боротьби AN/TPQ-36 передаються у рамках програми військового та військово-технічного співробітництва з США. Остаточної домовленості про постачання станцій контр-батарейної боротьби було досягнуто під час зустрічі Президента України та Президента США Барака Обами в Нью-Йорку у вересні цього року.

IMG_2953

Глава держави висловив подяку США за вже надану військово-безпекову допомогу на суму, яка перевищує 265 млн доларів. Це дозволило, зокрема, забезпечити підготовку Національної гвардії, та започаткувати нову програму тренування військовослужбовців Збройних Сил та сил швидкого реагування Міністерства внутрішніх справ. Ми також отримали від Сполучених Штатів необхідне обладнання, у тому числі безпечні засоби зв’язку, прилади нічного бачення, автомобілі «Хаммер», у тому числі їх броньовані модифікації.

4a42e97c7d8bfae99149974bf4a2a0da_1447522638

Глава держави зазначив, що проект оборонного бюджету Сполучених Штатів на наступний рік, який наразі проходить відповідні процедури, передбачає асигнування 300 млн. доларів на посилення обороноздатності України. Про це йшлося напередодні під час зустрічі Президента з Міністром фінансів США Джейкобом Лью. «Понад сім мільярдів гривень – це дуже велика сума. Особливо якщо оцінювати її мірками наших власних витрат на оборонно-безпековий комплекс, які наступного року становитимуть близько ста мільярдів гривень», – наголосив Президент.

Президент наголосив на тому, що ця допомога носить оборонний характер та має попереджати спроби терористів здійснювати терористичні атаки як проти українських військ, так і проти цивільних.

092e3ea60a902828a6ba423c22ec5562_1447522292

Радіолокаційна станція AN/TPQ-36 призначена для точного визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника на дальності до 24 км. Радари бачать «постріл», за траєкторією снаряда швидко розраховують точку, з якої веде свій вогонь противник, в автоматичному режимі передають ці дані на «свої» вогневі позиції, що дозволяє своєчасно реагувати та знищувати вогневі засоби противника. Одночасно одна станція може виявляти та супроводжувати у повітрі до 99 ракет і снарядів та видавати цілевказівки по 10 точках стрільби.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: