Другий тур виборів запровадили проти технічних кандидатів, – політолог

Другий тур дозволив відсіяти технічних кандидатів та спробувати кандидатам на посаду міського голови зосередитися на проблемах міста.

Про це сьогодні, 15 листопада, під час відеомарафону на тему: «Вибори 2015: як Львів обирає міського голову», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила керівник західноукраїнського представництва МФ «Відродження» Оксана Дащаківська.

За її словами, саму технологію другого туру запроваджували для того, щоби посилити легітимність міського голови у великих містах.

- Раніше було просто перемагати. Треба було роздути виборчий список, запровадити величезну кількість технічних кандидатів, набрати незначну кількість голосів виборців, наприклад, достатньо було 15% або й менше, щоби перемогти, - каже вона.

Щоби  цього уникнути і боротися з технічними кандидатами, було запроваджено другий тур.

- Як на мене, другий тур змушує кандидатів зосередитися, зробити пріоритет на виборцях, на потребах міста, більше спілкуватися з громадою і залучати громаду до роботи, - каже Оксана Дащаківська.

За її словами, така ситуація є не тільки у Львові, але й у всій Україні.

- Кандидати не відчувають своєї відповідальності перед виборцями, - каже вона.

Проте, за її словами, говорити зараз, чи є виправданим другий тур - ще зарано.

- Зараз треба говорити про інше: чому в умовах війни та підвищеного інтересу до потреб суспільства, така низька явка на виборах? Отже кандидати не можуть достукатися до якихось соціальних груп, не можуть знайти того, що ті би хотіли почути, - каже Оксана Дащаківська.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: