Фасад Оперного театру у Львові підсвітять фіолетовим кольором

17 листопада Україна долучиться до відзначання Всесвітнього дня передчасно народженої дитини. Львів приєднається до події, підсвітивши фіолетовим фасад Оперного театру.

«Підсвічування відомих будівель фіолетовим – це акція, яка відбувається у багатьох містах по всьому світу спеціально до Всесвітнього Дня передчасно народженої дитини. Зокрема, проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі.

Міжнародний день передчасно народжених дітей відзначається у світі вп'яте, Ця подія просто здійснила прорив: адже передчасні пологи - це не поодинокі випадки. Щорічно близько 15 мільйонів дітей народжуються передчасно. Це в середньому кожна 10-та дитина.

Недоношеність - одна з основних причин дитячої смертності у світі.

Щорічно в нашій країні народжується близько 500 тис. немовлят, 24 тисячі з них з’являються на світ раніше визначеного терміну», - зазначають організатори.

Саме тому Благодійний фонд "Свічадо", ТМ "Раненько", Українська Біржа Благодійності та Асоціація Неонатологів України об’єдналися і створили проект "Нетерплячки», мета якого – інформування суспільства про проблеми передчасно народжених дітей та фандрайзинг на потреби недоношених малюків через платформу Української біржі благодійності.

Проект з підсвічуванням будівель буде реалізовано за технічної підтримки компаній IdealSecrets (Київ) та Patriot (Львів).

Також саме цього дня у Києві вперше фіолетовим кольором підсвітять історичну пам’ятку Софію Київську, яка входить до списку ЮНЕСКО. А на київському БФК «Гуллівер» покажуть ролик до Дня недоношеної дитини.

За додатковою інформацією стосовно заходу запрошуємо на сторінку: https://www.facebook.com/events/768550429917290/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: