Петро Жук про другий тур виборів у Львові: Це криза розуміння лідера

Другий тур виборів міського голови Львова свідчить про кризу розуміння лідера у місті і розуміння того, якою має бути влада.

Таку думку у коментарі IA ZIK висловив політолог Петро Жук.

За його словами, на цих виборах інтрига була в тому, чи Руслан Кошулинський перейде позначку в 40%, чи ні, але, як виявилося, не перейшов. «За цей час майже неможливо було встигнути зібрати свій електорат, Кошулинський не встиг цього зробити і не встиг до кінця відділити себе від «Свободи» і від негативу, що пов’язаний з цією партією», – зазначив політолог.

Той факт, що явка зросла після 18.00, на його думку, може бути пов’язано з тим, що багато людей просто сумнівалися, чи взагалі йти на вибори, і під кінець вирішили таки йти. «Можливо, були якісь маніпулятивні моменти, але я не впевнений. Думаю, тут скоріше психологічний чинник спрацював», – сказав він.

Загалом же низьку, як для Львова, явку на цих виборах він оцінив так: «У Львові криза розуміння лідера, розуміння влади і того, яка вона має бути. Садовий доведе місто до ручки, от тоді всі побачать».

На думку Петра Жука, люди у Львові не розуміють, що таке мер, що він має робити і для чого їм узагалі мер. «Має бути дуже добрий або дуже поганий приклад, щоб мешканці зрозуміли, що така посада все-таки потрібна у кожній територіальній громаді», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: