У Львові висадиться експертний десант «Послів Реформ»

19 листопада у Львові відбудуться заходи в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з просування реформи децентралізації «Посли Реформ» та конференція за участі Європейського комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Гана. До міста завітає команда, яка складається з народних депутатів України, експертів з питань конституційної реформи і децентралізації та гостя Львова – Комісара Гана. Метою кампанії є привернення уваги громадськості до процесу децентралізації влади та пов’язаного із цим внесенням змін до Конституції України, реформування місцевого самоврядування, адміністративно-територіальної реформи.

У рамках кампанії відбудуться зустрічі з представниками влади в регіоні, місцевого самоврядування, громадськими активістами, студентами:

11:50-13:10 - Відкрита зустріч у Львівському Національному університеті ім. І. Франка (Головний корпус, а.201), на яку запрошені громадські активісти, очільники профільних громадських об’єднань. Організатори сподіваються, що на зустрічі представники активної частини громадськості зададуть найактуальніші питання, які пов’язані з процесом проведення реформи децентралізації.

14:00-14:30 - Прес-конференція у Будинку вчених (вул.Листопадового чину, 6) , на якій народні депутати та експерти з децентралізації Реанімаційного Пакету Реформ презентують Всеукраїнську інформаційну кампанію «Посли Реформ». Також буде акцентовано на досягненнях та проблемах Львівської області в проведенні реформи децентралізації.

15:00-17:00 - Регіональна конференція з децентралізації у Будинку вчених (вул.Листопадового чину, 6) за участі Комісара ЄС Йоганнеса Гана, депутатів ВРУ та експертів. На конференцію запрошені голови та заступники голів районних державних адміністрацій, міські та селищні голови районних центрів, голови районних рад та голови новоутворених об’єднаних громад. На зустрічі будуть розглянуті основні аспекти з реалізації реформи, спростовані міфи щодо проведення децентралізації, наголошено на необхідності проведення відповідних конституційних змін.

Команда «Послів Реформ», яка відвідає Львів:

  • Ганна Гопко, народний депутат України VIII скликання, голова комітету ВРУ у закордонних справах;
  • Вікторія Пташник, народний депутат України VIII скликання;
  • Остап Єднак, народний депутат України VIII скликання.

На жаль, інформаційне поле навколо реформ викривлене та однобоке. Майже відсутня пряма комунікація широких верств населення, депутатів та представників влади на місцях з цієї теми. Тому виникає потреба прориву інформаційної блокади, аби не тільки громадяни України були проінформовані про сутність та значення децентралізації, але й представники влади на регіональному рівні краще розуміли, що собою представляє комплексний підхід до реформи.

Запрошуємо Вас стати інформаційними партнерами акції «Посли Реформ» та прийняти участь у її заходах.

Відповідальні координатори кампанії:

Артем Соколенко – (067) 464-46-61

Наталія Ватаманюк – (095) 588-70-55

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: