«Компанія Ензим» презентувала інноваційний проект очисних споруд на міжнародному екологічному форумі

У четвер, 19 листопада, ПрАТ «Компанія Ензим» взяла участь у міжнародній конференції «Львівський екофорум: Вода та Енергія». Серед іноземних експертів з доповіддю «Локальні очисні споруди: досвід, приклад, інновації. Очищення стоків — це вигідно: власний біогаз. Приклад співпраці бізнесу з містом» виступив директор технічної служби «Компанії Ензим» Микола Шустер.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ПрАТ "Компанія Ензим".

Сучасний комплекс очисних споруд «Компанії Ензим» — єдиний у Львові та області, який застосовує біологічні методи очистки стічних вод відповідно до світових технологій. Капітальні інвестиції у власні очисні споруди «Компанії Ензим» за 2004-2014 рр. склали 9 млн €. А цього року на підприємстві облаштовують додаткову анаеробну технологічну лінію.

«Вартість вже зреалізованого за попередні роки проекту близько 9 млн євро. На етапі, який ми зараз реалізуємо, витрачено 2,5 млн євро лише за цей рік. Нові очисні споруди дадуть можливість покращити якісь очистки стоків підприємства, зменшити навантаження на міські очисні споруди. Для нас — збільшити кількість отриманого біогазу вдвічі у відношенні до тієї кількості, яку отримуємо сьогодні, — близько 7000 м. куб. біогазу/доба, яким ми плануємо заміщати 70% природного газу. Ми соціально-відповідальне і одне з найбільших підприємств у Львові, тому прагнемо бути у тренді у сфері екології, бути тими, на кого треба рівнятися іншим підприємствам», — зазначив Микола Шустер.

В облаштуванні станції очищення стоків підприємство скористалося досвідом компаній з Голландії, Франції та Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: