ОСББ у Львові можуть отримати 70% компенсації за кредит

ОСББ, які зареєстровані у Львові, мають можливість отримати компенсації за кредитами, які взято для заходів енергоощадності, - і за державними програмами, і за місцевими. Загалом це складе 70% компенсації.
Про це під час засідання на тему «Як скористатися можливостями державних та місцевих програм співфінансування модернізації житлового сектору?», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила керівник ресурсного центру підтримки ОСББ м. Львів Галина Когут.
За її словами, 19 березня 2015 року Львівська міська рада затвердила програму відшкодування кредитних коштів, отриманих ОСББ та ЖБК на запровадження заходів з енергозбереження, реконструкції, модернізації багатоквартирних будинків на 2015-2018 роки.
Як повідомив заступник директора Львівської обласної дирекції «Укргазбанку» Тарас Шмигельський, на цей час у Львівській області надано 11 кредитів.
- З них вісім – нашим банком. Ми працюємо як за державними програмами (це компенсація 40%), так і за програмами Львівської міської ради (це компенсація 30%). Разом – компенсація 70%, - каже він.
За його словами, на сьогодні з восьми отриманих кредитів, за п’ятьма отримана компенсація.
- Три ще не отримали, тому що взяли кредити у жовтні. Всі ці кредити взяті для заміни вікон та електропроводки. Компенсація приходить упродовж двох місяців, - каже Тарас Шмигельський.
Він зауважив, що Львівська обласна рада також створила свою аналогічну програму. Але для неї наразі немає фінансування. Тому мешканці області можуть тим часом користуватися тільки державною програмою.
Також аналогічний кредит ОСББ можуть оформити і в «Ощадбанку».
Крім того, за словами Галини Когут, Львівська міська рада до 2014 року намагалася матеріально підтримати новостворені ОСББ.
- ОСББ, які недавно створилися і багато років обслуговувалися жеком та мали певні проблеми з дахом, інженерними проблемами, то їм для вирішення цих проблем надавалися певні кошти з міського бюджету, - каже вона.
За її словами, у Львові є 608 ОСББ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: