У Львові відбувся семінар як пропагувати молодь до військової служби (фото)

 

У Львові, в 58 Будинку офіцерів відбувся науково-практичний семінар для викладачів предмета «Захист Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів. Близько півсотні освітян обговорили актуальні питання профорієнтаційної роботи щодо пропагування у молодіжному середовищі різних видів військової служби в контексті зміцнення обороноздатності держави та проведення Антитерористичної операції проти російських найманців на Донбасі, повідомляє Дивись.Інфо.

Зважаючи на чисельні зміни в законодавчому полі у військовій сфері та з метою надання достовірної й об’єктивної інформації з обраної тематики організатори заходу – навчально-методичний центр освіти м. Львова – запросили на захід представників силових структур гарнізону – обласного військового комісаріату, регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, Національної Гвардії України.

Зокрема, військовий журналіст підполковник Володимир Скоростецький поділився інформацією щодо наявних видів комплектування військових частин та підрозділів та перспектив їхнього поетапного переходу на комплектування військовослужбовцями за контрактом. Також, розкрив поняття «інформаційна війна» та з власного досвіду навів приклади інформаційно-психологічних операцій, що проводяться у глобальній мережі Інтернет росіянами.

Нинішнє молоде покоління – поборники нових технологій та активні користувачі Всесвітньої мережі. Це факт. З огляду на це необхідно чітко усвідомлювати, що найбільше інформації вони дізнаються під час віртуального спілкування з однолітками в соціальних мережах. Однак, чи усвідомлюють вони, що чимало інформації – на тлі російської агресії – є відверто брехливою. Адже відомо, що засоби масової інформації сусідньої країни працюють лише на створення «паралельної» реальності, в якій правдивій інформації про події в Україні – немає.

Також офіцер розповів про види неправдивої інформації – фотофейки, відеофейки, «свідчення» очевидців, «повідомлення» закордонних ЗМІ, якими щодня закинуть Інтернет та про ресурси й технології, що допомагають за бажання перевіряти достовірність найбільш резонансних «сенсацій» ворожих ЗМІ.

Його розповідь доповнила завідувачка бібліотеки 58 Будинку офіцерів Віра Керечан, яка стисло анонсувала періодичні видання оборонного відомства та нові зразки документалістики, надійшла нещодавно до бібліотечного фонду.

Насиченим та багатим на конструктивний діалог відбувся й виступ представника обласного військового комісаріату Петра Диленка, який ознайомив присутніх із нормативно-правовою базою проходження військової служби за контрактом та аспектами соціального та правового захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Як зазначив у підсумковому слові методист навчально-методичного центру освіти Борис Шарун спілкування виявилося обопільно корисним.

Ми отримали чимало нової інформації та відповідей на деякі злободенні питання. Визначили ті, на які необхідно звернути особливу увагу вже в найближчій перспективі. Але давайте проаналізуємо все те, що вже зроблено і те, що будемо робити до кінця поточного року. Профорієнтаційну роботу, яка покладена на вчителя ніхто не відміняв і я знаю, що її потрібно проводити на своїх заняттях. Тому що тут зібралися, власне, ті вчителі, які вболівають за предмет, які готові стати справжніми наставниками для своїх учнів. Це правда. Тільки в цьому навчальному році ми відвідали один з передових навчальних закладів Збройних Сил України – Національну академію сухопутних військ. Більше 400 учнів разом зі своїми викладачами змогли ознайомитися із умовами навчання та життєдіяльністю цього військового навчального закладу і, що важливо, близько 20 учнів зацікавилися перспективою навчання в ньому. До кінця цього року плануємо навідатися у гості однієї з військових частин Високомобільних десантних військ ЗС України.

Логічним завершенням науково-практичного семінару стало виокремлення трьох важливих напрямків подальшої роботи. А саме – налагодження співпраці з представниками оборонного відомства щодо сприяння укомплектування кабінетів предмета «Захист Вітчизни» в школах навчальною зброєю, муляжами зброї та боєприпасів, засобами індивідуального захисту; більш активно залучати до профорієнтаційних заходів представників військових частин, військових комісаріатів, профільних навчальних закладів, військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції; збільшення, щоправда вже у новому навчальному році, потижневого навантаження викладачам предмету з 1,5 до 2 годин.

Віталій Іванов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: