Ганущин: Ми маємо знати, що, як і два роки тому, разом ми сила

На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у своєму виступі на віче, яке відбулося сьогодні, 21 листопада, у центрі Львова, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, на місці, де два роки тому був Львівський Євромайдан.

Звертаючись до присутніх представників громадськості, учасників Революції Гідності, студентів, волонтерів, Олександр Ганущин зазначив: „У ці дні, переглядаючи фотографії тієї славетної події, котра почалася два роки тому, дивлячись уже тепер архівні кадри, згадуючи, як перший раз тут збиралося не так багато людей, маємо пам’ятати кілька речей. Ми маємо пам’ятати цю сцену, цих студентів, голос Майдану Софію Федину і тих людей, які були поруч із нею. Ми маємо пам’ятати Грушевського, 18 ­– 20 лютого, маємо пам’ятати всю нашу Небесну Сотню, яка над нами, маємо пам’ятати тих, хто зараз зі зброєю в руках боронить Незалежність і тих, хто віддав своє життя за Незалежність. Ми маємо знати, що наша історія, наша національна пам’ять кується сьогодні, і в цей день також”.

Також голова Львівської обласної ради наголосив: „Поза тим ми маємо просто знати, що в нас були вимоги на Майдані, на Революції Гідності, і ми вправі і надалі вимагати від усіх, і від один одного також, і ми маємо знати, що, як і тоді, разом ми сила! Україна понад усе!”

Загалом 21 листопада у Львові, на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченкові, пройшла низка заходів із нагоди Дня Гідності та Свободи України. Розпочалися заходи «Молитовним Майданом» – спільною екуменічною молитвою за участю представників духовенства різних конфесій. Опісля відбулося віче за участю керівництва області та міста, учасників Революції Гідності – студентів, волонтерів, представників громадськості, повідомляє прес-служба облради.

По закінченню віча навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку, біля храму Верховних апостолів Петра і Павла було висаджено саджанця дуба – Дерева Гідності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: