До Всесвітнього дня боротьби зі СНІД: у Львові будуть масові соціальні акції з профілактики ВІЛ

У суботу, 28 листопада, у гіпермаркетах АШАН Львів Сокільники (вул. Стрийська, 30, ТРЦ «Кінг Крос Леополіс») та АШАН Львів Південний (вул. В. Великого, 58) з 12.00 до 18.00 буде проводитись безкоштовне добровільне і анонімне консультування і тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс для всіх охочих. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Консультування і тестування проводитимуть досвідчені медичні фахівці Обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом. Акція з тестування є всеукраїнською та охоплює 10 гіпермаркетів АШАН по всій Україні (залучені міста – Київ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Одеса та Львів).

У середу, 25 листопада, об 11:00 год. в приміщенні Малої сесійної зали Львівської міської ради (площа Ринок, 1, каб. 230) відбудеться прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІД та приурочених до цього масштабних соціальних ініціатив, в якій візьмуть участь: головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, менеджер з профілактики ВІЛ/СНІДу компанії Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні Наталія Герез, радник з питань комунікації та глобальних ініціатив Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) в Україні Олена Шерстюк, заступник начальника медичного управління департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Голдун.

За оцінками ВООЗ та ЮНЕЙДС, Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. За офіційною статистикою, з початку 2015 року в Україні зареєстровано понад 13 000 людей, які живуть з ВІЛ, а загальна кількість осіб, яким було поставлено діагноз ВІЛ-інфекція, з 1987 по 2015 рік складає понад 277 тис. осіб. Кожна друга людина, яка живе з ВІЛ, не знає про свій статус і залишається поза медичним спостереженням. Кожного дня в Україні діагноз ВІЛ-інфекція встановлюється 53 особам, а від наслідків хвороб, спричинених СНІДом, помирає 9 осіб.

На прес-конференції буде презентовано нову хвилю спільної інформаційної кампанії з профілактики ВІЛ під гаслом «Не Дай СНІДу Шанс!», яка вперше об’єднала зусилля уряду України та міжнародних організацій – Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та компанії Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні. Ця кампанія дозволить підвищити обізнаність про ВІЛ серед загального населення та популяризуватиме відповідальну поведінку та тестування на ВІЛ. Крім того, до соціальних ініціатив у рамках кампанії активно долучаться і представники приватного сектору, які підтримають цілий ряд масштабних заходів, спрямованих на інформування, тестування і вчасне виявлення ВІЛ-інфекції та інших соціально небезпечних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: