Нардепи у Львові розвінчували міфи про децентралізацію

Сьогодні навколо питання про децентралізацію в Україні існує безліч міфів та точаться багато дискусій. Але основний зміст такої реформи полягає у передачі повноважень на місця для того, щоб не центр, а громада вирішувала долю свого району.

Про це йшлося на прес-конференції у Львові щодо перебігу Всеукраїнської інформаційної кампанії «Посли Реформ».

Зокрема, представник ООН Маркус Бренд зазначив: «Дебати навколо децентралізації в Україні тривають багато років. Важливо розуміти, що процес децентралізації проходить на вимогу міжнародних організацій чи потрібен лише Києву. Інші країни також пройшли цей шлях і готові поділитися з Україною своїм досвідом».

Своєю чергою, нардеп Вікторія Пташник наголосила, що основний зміст реформи полягає у передачі повноважень на місця для того, щоб не центр, а громада вирішувала долю свого району. Наприклад, це питання, які стосуються доріг, шкіл, садочків тощо.

«З передачею повноважень планується і передача фінансів на місця. Парламент вже прийняв відповідні зміни до Податкового та Бюджетного кодексу. На прикладі окремих районів вже видно позитивні результати – їхні бюджети збільшилися вдвічі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: