Рада Європи проведе у Львові Національний тренінговий курс з освіти в галузі прав людини

З 23 по 29 листопада 2015 року Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний студентський союз», спільно з Колегією студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка», за підтримки Молодіжного департаменту Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України, проводитимуть у Львові Національний тренінговий курс з освіти в галузі прав людини «Роль органів студентського самоврядування у захисті прав людини». Про це повідомила прес-служба ЛМР.

У заході візьмуть участь 35 осіб, які є лідерами органів студентського самоврядування, представниками молодіжних громадських організацій, спеціалістами в освіті у галузі прав людини. Зазначені особи представляють 20 регіонів України та відібрані з понад 500 аплікантів.

Тренінговий курс ставить перед собою завдання поглибити знання учасників щодо розуміння та пояснення ключових питань у сфері прав людини в процесі неформального навчання молоді; ознайомити учасників із освітніми підходами та методами «Компасу», створити можливості його апробування та критичного осмислення; підвищити розуміння молодіжної участі, розглянути сфери та рівні участі молоді, зокрема на прикладі органів студентського самоврядування; посилити здатність учасників адвокатувати впровадження принципів Хартії з питань демократичного громадянства та освіти з прав людини у формальних та неформальних умовах та програмах; засвоїти національні механізми захисту прав людини тощо.

В межах курсу учасники, окрім тренінгів, матимуть можливість поспілкуватися із видатним філософом, проректором Українського католицького університету Мирославом Мариновичем та зустрінуться із міським головою Львова Андрієм Садовим.

Офіційне відкриття заходу відбудеться сьогодні, 23 листопада 2015 року, об 11:00 у приміщенні 226 аудиторії головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка».

Контактна особа – голова оргкомітету тренінгу, голова наглядової ради Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний студентський союз» Анатолій Ігнатович (тел. 067-603-80-03, ел. адреса: [email protected]).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: