У Львові розкажуть про проведення Конституційної реформи

ПРЕС-АНОНС

Прес-конференція

 «Проведення в демократичній державі Конституційної реформи неможливе без участі громадян»

 23 листопада (понеділок) об 11.00 у приміщенні Львівського прес-клубу (пр. Т. Шевченка, 11) відбудеться прес-конференція, на якій експерти Центру політико-правових реформ та Реанімаційного пакету реформ оголосять про початок у Львові Всеукраїнської комунікаційної кампанії «КонституціЯ», розкажуть як громадяни можуть змусити Конституцію працювати та наголосять на обов`язковій участі громадян для досягнення конституційних змін в інтересах суспільства.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Ігор Коліушко, експерт з публічного права, голова Правління Центру політико-правових реформ;
  • Володимир Шаповал, головний експерт групи конституційна реформа Реанімаційного пакету реформ, голова Центральної виборчої комісії 2007-2013, суддя Конституційного Суду у відставці.

Запит на зміну Конституції прозвучав під час Майдану. Нова влада проголосила початок цього процесу. Цього разу конституційну реформу необхідно провести професійно, відкрито, прозоро, з максимальним залученням громадянського суспільства на всіх її етапах. Від якості конституційної реформи залежить, чи стане Україна на шлях побудови справедливого правління.

При цьому важливо не допустити використання політиками конституційної реформи з метою перерозподілу владних повноважень в своїх інтересах, ігноруючи необхідні стримування і противаги та європейські засади конституціоналізму. На жаль, саме так більшість політиків підходили до конституційної реформи в попередні періоди.

Тільки постійний констроль з боку громадян може змусити Конституцію працювати та дасть поштовх до проведення конституційної реформи в інтересах людини. Адже саме від внесення змін до Конституції залежать життєво необхідні для нашої країни реформи децентралізації, створення спроможної публічної адміністрації та незалежного правосуддя.

Контактна особа:

Аліса Тимченко

Координатор регіонального прес-центру

Центру політико-правових реформ

063 864 30 62

067 214 39 31

044 278 48 95

[email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: