Залізничники Львівської магістралі оновлюють один із найбільших мостів на Прикарпатті

На перегоні Ямниця – Єзупіль Львівської магістралі тривають масштабні ремонтні роботи на залізничному мості через Дністер. Він складається з п’яти прогонових будов, загальна довжина споруди – 307 метрів. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу Львівської залізниці.

Ремонт розпочали 14 жовтня, зараз залізничники замінюють дерев’яні шпали на бетонні плити – надійніші та довговічніші. А після укладання безбаластового мостового полотна тут планують вкласти безстикові рейки. Відтак, це буде перший міст на Львівській залізниці з безстиковою колією – комфортнішою для пасажирів та безпечнішою для руху поїздів.

«Капремонт із застосуванням безбаластового мостового полотна – це надзвичайно вигідна інвестиція. Термін його експлуатації – близько 50 років, а дерев’яні бруси потрібно повністю замінювати в середньому через кожних 15 років. Крім того, дистанції колії після реконструкції буде значно простіше обслуговувати споруду, меншими зусиллями та кількістю залучених працівників. Тим паче, що ми вже знаємо і вміємо це робити: на цій дільниці у 2008 році один 200-метровий міст уже реконструювали за такою ж технологією (укладання безбаластового мостового полотна)», - розповів Теодозій Костюк, мостовий майстер Івано-Франківської дистанції колії.

63ef2615-8c46-426c-b7c9-6ccb1f568e3a

Завершити роботи планують до кінця листопада. А влітку наступного року на цьому об’єкті планують не менш масштабні роботи – фарбування металевого каркасу.

Додамо, після затвердження фінансового плану, а відтак і активізації постачань на залізниці запасних частин та матеріалів для проведення робіт, колійники Львівської залізниці масовано проводять роботи з ремонту колії та штучних споруд. Уже завершено капітальний ремонт 6 мостів, ще 11 – у роботі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: