Чому інформаційні табло щодо руху трамваїв заплутують львів’ян. Пояснення фахівця

Більшість мешканців Львова не розуміють принцип роботи інформаційного табло щодо руху трамваїв. Львів’яни неодноразово стикались з проблемою, коли на табло висвітлюються дані про те, що трамвай приїде через 5 хв, але насправді на зупинку він прибуває тільки через 10 хв. Ситуацію прокоментував інженер ЛПК «Львівелектротранс» Павло Маковецький, повідомляє Дивись.Інфо з посиланням на ZIK.

За його словами, табло працює за допомогою системи GPS, яку встановили у всьому міському електротранспорті. Інформація про те, де зараз перебуває той чи інший трамвай, допомагає вирахувати час. «Робота табло полягає в позиціонуванні трамваю і розрахунку часу до точки його прибуття. Зараз іде тестування, ми поєднуємо систему, яка в нас вже є (GPS-трекери – це приймально-передавальний пристрій, призначений для дистанційного стеження за мобільним об’єктом, – ред.), з системою від німецької компанії «Сварко». Це дуже клопітка праця, спеціалісти вже давно працюють над цим. Якщо система працюватиме успішно, підключать модуль інтеграції, і тоді відображатимуться дані по всіх трамваях, навіть якщо трамваї на маршруті №2 будуть без GPS», – зазначив спеціаліст.

Він також розповів, як появляється інформація на табло: «ЛПК «Львівелектротранс» дані з трамваїв передає через GPS, які обробляються на сервері бази даних і через модуль відправляються на сервер компанії «Сварко», аж тоді вона вже відправляється на табло».

Інженер пояснив, що коли на табло висвітлюється інформація про те, що трамвай приїде через 5 хв, а приїжджає через 10 хв, то це через певні технічні нюанси: «Можливо, зависають GPS-трекери. Але ми над чим працюємо, і зовсім скоро ця проблема вирішиться».

Люди помічають, що інформації про трамваї на маршруті №2 висвітлюється краще і майже на усіх табло, порівняно з іншими. Відтак, інженер підприємства, зазначив, що на цьому маршруті компанія «Сварко» встановила бортовий комп’ютер.

«У трамваях маршруту №2 встановлено бортовий комп’ютер, який дає змогу точніше відображати дані. Наразі такі системи встановлені тільки на одному маршруті, у 20 трамваях. Зараз планують докупити ще, щоб повністю перекрити весь парк, але коли це буде реалізовано, поки невідомо. Усім цим займається компанія «Сварко», – зазначив Павло Маковецький і додав, що зараз відбувається повне оновлення всієї системи.

Також інженер зазначив, що дуже добре було б розширити функції табло. «Подавати більшу інформацію на табло – реально. На сьогодні відображається час і дата. А, в ідеалі, можна було б виводити на табло температуру у місті та час прибуття маршрутних таксі, адже у всіх львівських маршрутках теж встановлено GPS-навігатори».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: