У Львові потрібно показати приклад, як працювати разом, - Садовий

Сьогодні у Львівській міській раді відбулись урочистості з нагоди складання присяги новообраним міським головою Львова та депутатським корпусом. Відтак, роботу 1-ої сесії Львівської міської ради 7-го скликання відкрили Гімном України у виконанні хору «Гомін». Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький оголосив результати виборів депутатів до Львівської міської ради та міського голови Львова, зачитав список обраних депутатів. Депутати Львівської міської ради склали урочисту присягу. Ігор Сліпецький зазначив, що відповідно до постанови Львівської міської виборчої комісії №121 від 20.11.2015 року визнано обораним та зареєстрованим міським головою Львова Андрія Садового. Опісля міський голова Львова Андрій Садовий склав урочисту присягу на пам’ятках давньої культури Львова – клейнодах міського голови.

Міський голова Львова Андрій Садовий зачитав текст присяги: «Присягаю на вірність українській державі. Присягаю дотримуватись Конституції України та Законів України. Присягаю обов’язки Львівського міського голови виконувати чесно та сумлінно в інтересах громади міста Львова».

Під час церемонії інавгурації міський голова Львова приймав присягу на старовинному Львівському Євангелії, яке зберігається у фондах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Були і коштовні міські клейноди – срібні символічні ключі міста XVIII століття та срібний церемоніальний ланцюг президентів Львова 1892 р. Нині вони експонуються у Львівському історичному музеї та надаються для церемонії інавгурації новообраного мера.

Після складання присяги міський голова Львова виступив з вітальним словом.

«Для мене велика честь втретє складати присягу на посаду міського голови Львова. Напевно сьогодні моя промова буде одною з найкоротших.

Ми прожили дуже складний 2014 і 2015 роки. Багато наших львів’ян віддали своє життя, як Герої Небесної Сотні, як Герої, які боронили незалежність нашої держави на Сході України. Частина нашої території знаходиться в окупації. В Україні панує бідність, слабка економіка. Це є ті реалії, в яких ми сьогодні живемо і ми повинні це добре знати. Сьогодні дуже складна ситуація в Україні, складна ситуація в світі. Світ надзвичайно крихкий. Але ми повинні думати про наше місто, про його розвиток.

Ми заклали певні фундаменти, щоб був успіх. Ми маємо дуже якісну співпрацю з міжнародними інституціями, з фінансовими установами. Ми сьогодні повинні робити все можливе, щоб ті, кому є найважче, мали нашу опіку і нашу підтримку. Ми повинні продовжувати інвестувати в інфраструктуру нашого міста, ми повинні дбати про культуру, про створення нових робочих місць, ми повинні розвивати громадський транспорт. Велика праця є перед нами всіма. Це все можна зробити, але за одної умови – якщо ми будемо разом, якщо ми будемо єдині.

В цьому залі для мене нема більшості, нема меншості, нема своїх, нема чужих. Ми всі повинні бути за одне. В цей складний час для нашої держави ми тут, у Львові, повинні показати приклад, як працювати разом. Закінчились вибори і я сьогодні хочу ще раз від імені депутатів міської ради, від свого імені подякувати громаді за небайдужість, за те, що ми мали мужність, сміливість, відвагу обрати свою українську владу. Хочу подякувати мамі, Катерині. Я би не зміг працювати без їхньої підтримки, особливо в останньому році, коли ми пережили дуже непрості часи. Дякую вам за це.

Ми повинні бути правдивими. Там, де є правда, там є Бог. Де є Бог, є перемога», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, Андрій Садовий обраний міським головою Львова вже втретє.

«Дякую нашим ректорам, військовим, представникам різних професійних середовищ, громадських середовищ. Ці завдання, які ми ставимо перед собою, які Львів має зробити, вони потребують великої спільної праці. Але ми також повинні пам’ятати про тих, хто віддав своє життя для того, щоб ми сьогодні могли працювати», - завершив урочисті збори Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: