Юхновський закликав депутатів і мера об’єднатись

Сьогодні, 24 листопада, новообрані депутати Львівської міської ради 7-го скликання та міський голова Львова Андрій Садовий склали присягу. На урочистостях з нагоди складання присяги виступив Герой України, Академік НАН України Ігор Юхновський.

«Я радий, що ви усі говорили присягу. Присяга - це велика справа. Маючи досвід депутатської роботи, я розумію, що багато з вас не знають, що їм треба робити, крім того, що вони вважають, що вони є депутатами. Я хочу вас запросити до роботи, все, що робиться в місті, має бути вашими справами. Зараз ми живемо в дуже відповідальний вік - країна змінює свою адміністративну систему, вводиться місцеве самоврядування. Місто Львів є громада. Адміністрація міста має жити за кошти громади Львова. Коли я думав, що найважливіше є для держави, я ввів таке означення «причетність» - бути причетним до держави, до міста. Причетність має дві ознаки – патріотизм та сплату податків. Патріотизм виховується в школі, тому найважливіше для України зараз – освіта. Всі діти, не залежно від волі їхніх батьків, мають закінчити 12 класів української школи в усій країні. Друга ознака причетності – сплата податків. Держава бідна, уряд не має грошей, місто не має грошей. Разом з тим, є маса людей, які працюють, заробляють, але не платять податків. Це є велика біда, з якою ви маєте справитись.

Я бажаю голові і депутатам успішної роботи, ви маєте бути разом. Мне вражає величезна кількість партій тут. В Україні має бути три партії: одна, яка представляє багачів, друга яка представляє трудовий народ і третя партія середнього класу. Попробуйте об’єднуватися, бо в об’єднанні ваша сила», - зазначив Герой України, Академік НАН України Ігор Юхновський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: