Міський голова і секретар ради не можуть бути представниками однієї партії, – УГП

У Львівській міській раді тривають перемовини щодо обрання секретаря ради та керівництва депутатських комісій.

Українська Галицька партія окреслює свою політичну позицію наступними тезами:

  1. 1. Пропонуємо процес обрання секретаря ради та голів депутатських комісій зробити прозорим і зрозумілим для громади міста. Керівництво органу, який наділений правом представляти інтереси громади і приймати рішення від її імені, повинно обиратися не в результаті кулуарних перемовин та торгів між фракціями, а публічно і відкрито. Ми пропонуємо на наступній сесії оголосити всі кандидатури на керівні посади в раді та дати можливість депутатам і громаді міста оцінити їх фаховість та моральні якості. Вибори керівних органів ради провести після публічного обговорення.

 

  1. 2. Пропонуємо обирати керівників депутатських комісій виключно з числа тих депутатів, які вперше обрані в міську раду. Міська влада потребує оновлення та зміни підходів до управління містом. Ми вважаємо, що нові рішення для розвитку міста більш ефективно можуть здійснити депутати, які запропонують сучасні способи управління громадським майном.

 

  1. 3. УГП не підтримуватиме жодного представника партії «Самопоміч» на посаду секретаря Львівської міської ради. Представник цієї партії Андрій Садовий обраний міським головою, є керівником виконавчої влади у місті та головує на сесіях Львівської міської ради. Посада секретаря ради, якоюсь мірою, представляє законодавчу гілку влади в місті. Тому призначення представника «Самопомочі» на посаду секретаря ради дозволить представникам однієї партії монополізувати владу у Львові, хоча більш ніж дві третини виборців проголосували за інші політичні сили.

 

  1. 4. З подібних міркувань Українська Галицька партія не підтримуватиме представника партії «Самопоміч» на посаду голови комісії фінансів та планування бюджету, яка здійснює контроль за виконанням виконавчою владою бюджету і використанням коштів міста.

 

  1. 5. Пропонуємо своїх кандидатів на посаду голови комісії депутатської діяльності та законності, заступника або секретаря у комісію архітектури, містобудування та охорони історичного середовища й у комісію інженерного господарства, транспорту і зв’язку. Також готові працювати у комісії медицини, освіти і соціального захисту. УГП готова відмовитися від будь-яких керівних посад у раді, якщо інші фракції запропонують на ці посади відповідальних та більш фахових кандидатів.

 

  1. 6. Наполягатимемо на реформуванні комісії законності та регламенту шляхом переформатування її в антикорупційну комісію, яку необхідно наділити широкими повноваження контролю за дотриманням антикорупційного законодавства, запровадження його положень у Львові. Вважаємо, що доцільно перейняти досвід Львівської обласної ради і назвати цю комісію «Комісія з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: