У будинку, де розміщувалось перше консульство Аргентинської Республіки у Львові, відкрили пам’ятну табличку

У будинку №11 на вул. Валовій, 11, де розміщувалось перше консульство Аргентинської Республіки у Львові, сьогодні, 25 листопада, відкрили пам’ятну табличку. Консульство діяло у Львові впродовж 1913-1915рр.

«Аргентина та Україна мають дуже тісні дипломатичні стосунки, які підкріплені українською діаспорою, яка приїхала до Аргентини і яка є часиною аргентинського суспільства. Ця дружба і ця підтримка була підкріплена тим, що Аргентина була першою латиноамериканською країною, яка визнала незалежність Української Народної Республіки у 1921 році і незалежність сучасної України у 1991 році.

Розміщення таблиці на цій будівлі ще більше зближує наші народи і, проходячи повз неї, ви будете згадувати про Аргентину і знати, що ця країна дуже близька до України», - зазначила Надзвичайний та Повноважний Посол Аргентини в Україні Ліла Ролан Васкес де Муан.

+DSC5387

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

«У своєму житті я бачив багато послів, але, я сподіваюся, що наша співпраця з Вами матиме своє місце у майбутньому, і повага до України та українців стане рушійною силою у цьому руху вперед. Насправді, Ви би були прекрасним послом Аргентини в Україні. І це є дуже важливим кроком, тому що громадяни Аргентини та України є близькими, тому мають бути солідарними одне до одного. Справді, українських емігрантів в Аргентині є багато, тому головне - взаєморозуміння. Ця подія та наступна - почесне відкриття аргентинського консульства у Львов, і - стане тим мостом, який нас поєднає», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: