Вперше у Львові відбудеться спортивний фестиваль для людей з порушенням зору

У суботу, 28 листопада, з 9:00 год. у спортивному залі навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України, що на вул. Генерала Грекова, 1 вперше у Львові відбудеться регіональний спортивний фестиваль для людей з порушенням зору. Учасниками свята стануть близько півсотні спортсменів з різних областей України. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

В рамках фестивалю представлять такі види спорту, як – голбол, пауерліфтинг, шахи, шашки, дзюдо, легка атлетика, їзда на вело тандемах та шоудаун (настільний теніс для незрячих). Не обійдеться й без новинок, гості фестивалю - німецькі фахівці з м. Вюрцбург презентують новий для Львівщини вид спорту - футбол серед незрячих.

«Спортивний фестиваль для людей з порушенням зору проводиться задля їх широкого залученням до спорту, що спонукає до їхньої активної соціальної адаптації в житті. Зокрема, вперше на цьому фестивалі буде презентуватися такий вид спорту як футбол та настільний теніс для незрячих людей», - Юлія Нікітенко-Рожко, начальник оргвідділу Львівського регіонального центру «Інваспорт».

«Спорт має неабияке значення для реабілітації та соціальної адаптації людей з інвалідністю. Тому ми радо вітаємо проведення заходів такого рівня у нашому місті і запрошуємо львів'ян прийти на фестиваль, аби підтримати та спільно повболівати за спортсменів», - Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту м. Львова.

Організаторами спортивного фестивалю є Львівський регіональний центр «Інваспорт», Національний університет «Львівська політехніка», Львівський державний університет фізичної культури, Благодійний фонд «Серце Лева», Львівська обласна громадська організація «Федерація спорту інвалідів по зору» за підтримки Мальтійської служби допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: