Журналістка зі Львова зустрілася в Ростові з Надією Савченко

Журналістка львівської газети «Ратуша» Ірина Юзик побувала на судді Надії Савченко у російському Ростові та змогла зустрітися з героїнею.

Пише журналіст Дивись.Інфо.

Побачення журналістки з Н. Савченко тривало більше години, через скло та телефон.

«Сльози у мене котилися рясним горохом більшість часу, я їх просто ковтала, ну але добре хоч не плакала навзрид. Надя - боєць, тримається добре, говорила багато, їй бракує спілкування. Виглядає добре, кругленька, сили духу, оптимізму - не втратила. Прийняла для себе тверде рішення почати голодувати одразу після оголошення вироку, а ще через 10 днів перейти на сухе голодування. Вирок по ідеї має бути на кінець грудня, може й пізніше», - пише Ірина Юзик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Надія Савченко розповіла, що як вийде, то багато кому перестане подобатися, бо вона ж насправді зовсім не біла і пухнаста, і не відмінниця, і не свята. Сказала, що в неї раніше здавалося були друзі, а коли вона потрапила до в’язниці, вони їй ні разу не написали.

Нелегко було добиратися львівській журналістці до Ростова. На митниці Веригівка-Чугунівка прикордонники РФ і ФСБ забрали в журналістки 24 книг Надії Савченко «Сильне ім’я Надія», везла їх на прохання росіян, що листуються з Надієюю в СІЗО, їм у подарунки.
«Причина: "подозрітєльная літєратура" (спочатку кричали, що екстриміська). Відняли і 18 поштових конвертів із зображенням Наді. Протримавши автобус на кпп Веригівка 9,5 годин, взявши які тільки можна пояснення-роз'яснення, напоївши кавою, відпустили. Народ в автобусі лютував, що так довго тримають через мене, хтось називав "Майданутиє", але коли дізнались чия є сестра - настрої змінились. Вже вигукували "Надя це Україна". А далі мало не мітинг під автобусом влаштували», - розповідає І. Юзик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: