Більше ста учасників у Києві дискутували про децентралізацію

У Києві відбувся семінар для громадських організацій та представників ЗМІ на тему «Практичні аспекти децентралізації та формування спроможних громад». Про це повідомляє кореспондент Дивись Інфо.

Участь у семінарі взяли понад 100 представників громадських організацій-переможців конкурсу грантів з пілотних областей проекту. Йдеться про Київську, Львівську, Одеську, Івано-Франківську, Луганську та Донецьку області.

Участь у семінарі взяли також експерти з питань децентралізації, які виступили перед учасниками та відповіли на усі питання щодо особливостей проведення децентралізації в Україні.

IMG_2977

У рамках дводенного семінару учасники опрацювали п’ять модульних тем, які висвітлюють основні практичні питання проведення реформи. Йшлось про законодавче забезпечення децентралізації та внесення змін у Конституцію України та про те, які це практичні наслідки матиме для громад.

Особливо жваву дискусію викликала тема формування та виконання бюджетів добровільно об’єднаних громад. Досвідчені тренери представили також інструменти та фінансові ресурси для територіального розвитку, зокрема можливості отримання підтримки Державного фонду регіонального розвитку.

Семінар проведено у рамках проекту ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадського суспільства у партнерстві з Фондом Східна Європа на низкою інших організацій за підтримки програми «РАДА» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і програми DESPRO.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: