Креативний клас і креативна економіка разом створюють креативне та розумне місто, - експерт

26 листопада у Львові стартувала відкрита стратегічна сесія Lviv Smart City Day. За словами Іллі Кенігштейна, співорганізатора заходу, за результатами стратегічної сесії організатори розроблять дорожню карту із завданнями для міста, їх рішеннями та з практичними порадами, на основі підходів smart city та big data.

Зокрема рекомендації стосуватимуться таких тем як безпечне місто, освіта, здоров’я, креативні хаби, енергетика, мобільність.

«Ми хочемо, щоб Львів був на тих самих орбітах, на яких тепер є Лондон, Барселона», – зазначив під час відкриття Андрій Садовий, міський голова.

«Однією з передумов для формування розумного міста є боротьба з корупцією, – наголосив керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета. – Ми повинні донести до львів’ян, що корупція це не по-європейськи, це негідно. В розумному місті не може бути корупції. Потрібно навчитися уявляти Львів і Україну багатим розвиненим містом та країною. Включайте голову, серце, руки і працюйте», – додав він він.

Марк Зархін, ресторатор та громадський діяч зазначив, що розумне місто – це місто, де переважають цінності «WIN-WIN», а не «кум-кум»: «Креативний клас і креативна економіка разом створюють креативне та розумне місто. А креативна економіка є основним джерелом конкурентної переваги. Функція міського управління і громади – це створення трьох Т-умов: талант, технології, толерантність.  В додаток до цього важливо творити атмосферу довіри і комфортності громадського простору».
На Lviv Smart City Day відбуваються обговорення у шістьох панелях: Safe City, Smart Mobility, Smart Education, Smart Energy, E-Health, Creative Hubs.

Відкриту стратегічну сесію організовує Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) спільно з «Креативним кварталом» та Львівською міською радою. Генеральний спонсор події – компанія MasterCard.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: