Львівська митниця ДФС стає привабливішою для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності

У Львівській митниці ДФС практикується прозорий підхід у питаннях контролю за правильністю визначення митної вартості. Зокрема, широко застосовуються для порівняння біржові котирування сировини та товарів на міжнародних товарних біржах, вивчаються аналітичні матеріали щодо стану регіональних ринків. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу Львівської ДФС.

Митницею на постійній основі провадиться співпраця із галузевими асоціаціями імпортерів щодо обміну ціновою інформацією. Так, для розуміння проблем бізнесу та спільного напрацювання шляхів їх вирішення у рамках чинного законодавства, періодично проводяться круглі столи, у тому числі за участю Європейської бізнес асоціації, Данської бізнес асоціації, Всеукраїнської асоціації імпортерів м’яса та м’ясопродуктів.

Необхідно підкреслити, що загалом, протягом 10 місяців 2015 року визначення митної вартості у митниці за основним методом (за ціною договору) здійснювалося для 80,7% товарів, що на 6,7% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. А для товарів, що завозяться за прямими контрактами, цей показник сягає 85,2%. При цьому питома вага товарів, що завозяться за прямими контрактами від виробника, оформлених із застосуванням основного методу визначення митної вартості, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 0,7%.

Крім того, кількість рішень митниці щодо коригування митної вартості у порівнянні з минулим роком знизилася на 15,6% (з 474 до 400). Разом з цим, рішення виносилися лише щодо 134 підприємств, що складає 2,7% від загальної кількості суб’єктів ЗЕД, котрі здійснювали імпорт у зоні діяльності митниці. Загалом, коригування митної вартості товарів здійснювалось митницею лише у 0,3% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Слід зазначити зростання, в порівнянні з минулим роком, кількості випадків здійснення митного оформлення за процедурою електронного декларування. Саме впровадження електронного декларування надало можливість забезпечити скорочення часу тривалості митних формальностей та виключити суб’єктивні фактори при здійсненні митних процедур. Так, за 10 місяців поточного року митницею за процедурою електронного декларування оформлено понад 155,6 тис. митних декларацій, що становить 98% від загальної кількості оформлених митних декларацій (понад 158,8 тис. митних декларацій), а за аналогічний період минулого року кількість митних декларацій, оформлених митницею за процедурою електронного декларування становила 96,2%.

Також слід відмітити логістично-транспортну привабливість оформлення товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності у Львівській митниці ДФС.

Так, вдале географічне розташування на межі Європейського Союзу з Україною та наявність у митниці внутрішніх митних постів надає можливість суб’єктам ЗЕД здійснювати розпорядження імпортними товарами, які пройшли процес митного очищення у Львівській митниці ДФС, на свій розсуд (подальше транспортування територією України, зберігання, відчуження, реалізація тощо).  У складі митниці, на митних постах «Городок» та «Малехів», розташованих поблизу м. Львова, функціонують сучасні логістичні центри з розвиненою інфраструктурою. А наявність у митниці автомобільних терміналів на внутрішніх митних постах «Сокаль» та «Броди», надає можливість суб’єктам підприємницької діяльності значно зекономити кошти на логістику, оскільки платити за перебування транспортних засобів на цих терміналах не потрібно.

Слід також зауважити, що за останні два місяці митницею забезпечено перевиконання загалом на понад 300 млн. грн. щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, які справляються під час митного оформлення товарів, 50% з яких, а саме близько 150 млн. грн., спрямовано на поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення Львівщини.

Власне, залучення більшої кількості суб’єктів ЗЕД (в тому суб’єктів господарювання Львівщини) до здійснення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення у Львівській митниці ДФС шляхом запровадження прозорості до підходу у питаннях контролю за правильністю визначення митної вартості, надасть можливість збільшення надходжень коштів до державного бюджету, а також можливість покращити стан автомобільних доріг Львівської області.

Також нагадуємо, що з метою створення сприятливих умов для полегшення торгівлі, збільшення товарообігу та пасажиропотоку через митний кордон України та попередження вчинення можливих правопорушень з боку працівників митниці, у Львівській митниці ДФС в цілодобовому режимі функціонує «гаряча лінія» за телефоном (032) 258-99-69.

Зателефонувавши за вказаним номером, фізичні та юридичні особи можуть отримати консультацію з питань державної митної справи, а також повідомити про наявність проблемних чи невирішених питань, які виникають при здійсненні митного оформлення. Оператори «гарячої лінії» митниці не тільки приймуть звернення, але й повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи реагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: