У Львові розпочала роботу відкрита сесія Lviv Smart City Day

Сьогодні, 26 листопада, у Львові розпочала роботу відкрита сесія Lviv Smart City Day. Участь в обговоренні беруть мешканці міста, представники освіти, влади, бізнесу, щоб обговорити впровадження концепції Smart City у Львові. Про це пише Дивись Інфо.

Засідання відкритої сесії розпочали декан Львівської бізнес – школи УКУ Софія Опацька, міський голова Львова, керівник Школи Управління УКУ Павло Шеремета.

Андрій Садовий, під час свого вступного слова наголосив на консолідації сил та ідей на благо міста та створення ефективного Smart City.

«Ми маємо бути самими освідченими, мудрими. Саме для цього місто має робити можливе і неможливе. Побудова Smart City – це можливість краще зрозуміти і пізнати себе. Це своєрідний дороговказ для міської влади аби рухатись вперед. Креативне місто для руху вперед. Наше завдання – бути в тих орбітах, як Лондон та Барселона, що вже успішно розвиваються в концепції Smart City» - повідомив Андрій Садовий.

Також міський голова Львова зауважив, що система Smart City сприятиме зниженню рівня корупції в місті.

Своєю чергою, Павло Шеремета побажав, аби нарешті включити голову, руки і серце. Необхідно розуміти, що корупція це не по-європейськи. «В розумному місті не може бути корупції», - розповів він.

 

Протягом панелі Safe City обговорили актуальні питання безпеки міста, зокрема безпеки даних, зменшення рівня злочинності та попередження правопорушень, впровадження інновацій у роботі правоохоронних органів, створення ситуаційного центру. Протягом панелі було досягнуто консенсусу, що варто створювати колаборації з бізнесом, громадою, представниками силових структур.

Також за словами Юрія Гладуна, начальника Штабу ГУ УМВС України у Львівській області, ефективно за дотримання безпеки в місті повинно вплинути впровадження відео нагляду. Як додатковий фактор – створення центру безпеки міста, де б оброблялися, передавалися відео матеріали для силових структур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: