У Музеї визвольної боротьби вперше демонструватимуть унікальні документи про Голодомор

Цієї п’ятниці, 27 листопада, о 15:00 год. в Музеї визвольної боротьби, що у Львові (вул. Лисенка, 23а), відбудеться відкриття виставки "Спротив геноциду", приуроченій вшануванню пам'яті жертв голодоморів. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу Львівської ОДА

Відвідувачам представлять унікальні документи та фото із архіву СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву українського народу радянській владі у 1932-1933 роках, його форми і методи. Значну частину документів вперше оприлюднять саме у форматі виставки. Загалом експозиція включатиме 18 фотодокументальних стендів.

Після Музею визвольної боротьби України виставка також експонуватиметься у приміщеннях краєзнавчих музеїв та будинках культури районних центрів області.

Зазначимо, що інформаційно-просвітницький проект "Спротив геноциду" створений Українським інститутом національної пам’яті спільно із галузевим державним архівом СБУ, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Нагадаємо, що День пам'яті жертв голодоморів відзначається щорічно у четверту суботу листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: