Складнощі модернізації. Або перші день у ролі сільського голови

Наймолодший сільський голова України Віталій Дяків, приступив до виконання обов’язків голови сільської ради Давидова. Перші кроки в новій ролі Віталій Дяків вирішив висвітлювати на своїй сторінці у Facebook.

Загалом, Віталій Дяків пише, що його переповнює маса вражень зі стану справ, які залишилися після колишнього голови.

«Направду вражень так багато, що не все й не опишеш, але основне я таки згадаю.
Почнімо з роботи сільської ради. Її необхідно оптимізувати, і почав я з банального - залишив печатку для документів діловоду, яка до того чомусь була у голови або в сейфі бухгалтера. Чим це корисно? А тим, що людина приходить о с.ради за довідкою про склад сім'ї, і повинна чекати голову, а зважаючи на море роботи + часті поїздки в район і т.д., голова не завжди на місці, тож довідку інколи доводилось чекати день. Від сьогодні довідки про склад сім'ї і т.д. виписуватимуться негайно, і термін очікування не має перевищувати 30хв.
Безлад. Мабуть найкраще слово, яке описує стан документів у с.раді. Порушуючи Закон попередній голова і секретар виконкому не залишили протоколу про передачу документації та архіву,доведеться створити комісію для цього, що в свою чергу забере досить часу, за що вже вибачаюсь перед жителями.
По-третє, мені дуже цікаво, що за ідіот, пардон, призначав номери будинків. Ситуація: приходить пані, просить оформити буд.книгу і ін., однак н езнає який в неї номер будинку: бо спочатку був 12, а в сусіда 11. А тепер в сусіда 25, який в нас я не знаю..." Почнімо з того як по одній стороні вулиці можуть бути порядкові номери? Треба піднімати рішення виконкому, або зем.комісії.
Заяви. За місяць часу після виборів їх назбиралось дуже багато, декілька вже протермінованих, чому попередній голова не відповів на заяви? З них одна була доволі цікавою, а саме про фінансування програм(проектів) регіонального розвитку за рахунок секторальної бюджетної підтримки ЄС. Проекти могли б бути створені за такими напрямами:
- інноваційна економіка та інвестиції.
- розвиток людського потенціалу.
-.розвиток туризму.
-загальноукраїнська солідарність.
Пропозиція була дійсна до 25.11.2015 року, тобто Давидів втратив шанс на участь у цій програмі, так як голова не дав розпорядження жодній з комісій підготувати проект(програму) для участі в даній програмі, або просто розглянути таку можливість, тому й проекту не було.
На останнє приємна ситуація: один чоловік просив завірити копію свідоцтва на п.в., звіривши з рішенням виконкому в мене це зайняло 10хв. Оперативність, це те, що відрізняє нас від попередньої влади», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: