Сьогодні необхідно переконати людей у ефективності ОСББ, - Синютка

Вже другий день у Львові триває VI Всеукраїнський форум ОСББ, який цьогоріч зібрав близько 140 голів ОСББ та управлінських компаній зі всієї України, іноземних експертів та представників міжнародних організацій. Відкриття цього заходу, а також представлення результатів напрацювань першого дня відбулось сьогодні, 27 листопада, за участі представників місцевої влади та виконавчих органів.

До учасників Форуму у вітальному слові звернувся й голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Він наголосив, що присутні тут представники ОСББ та Спілки Власників житла з усієї України своїм прикладом мають переконати людей у ефективності створення таких об’єднань.

"Сьогодні багато залежить від вас. Те, що вимагалось від Верховної Ради України – зроблено, і виконавчі органи влади зроблять все необхідне. Але тут є потреба переконати людей. І цього, на превеликий жаль, не зможе ні голова Парламенту, ні Прем’єр-міністр, ні голова облдержадміністрації, - підкреслив Олег Синютка. - Переконати людей може тільки той, хто живе поруч і демонструє свій позитивний досвід. Тому я би хотів, щоб це було основною ціллю на 2016 рік. Адже сьогодні ви є реальними господарями свого житла, демонструєте ефективне управління, у порівнянні з тими будинками, які обслуговують ЖЕКи".

Зазначимо, цього року ключовими темами Форуму ОСББ стали законодавчі реалії, перспективи розвитку управительських компаній та можливості впровадження енергоефективних заходів у будинках. Також учасники розглянули й перспективи управління малоквартирними будівлями в історичній частині міст. Загалом цей Форум став хорошою традицією для Львова. Досвід попередніх років доводить, що він є дієвою платформою для стимулювання змін в галузі житлового господарства.

Довідка:

У Львівській області спостерігається позитивна динаміка зі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема, на сьогодні вже функціонує 1156 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, в т.ч. впродовж 9 місяців 2015 року утворилось 42 ОСББ.

Триває активна робота зі створення ОСББ у м. Золочеві, де вже функціонує 107 таких об’єднань, м. Дрогобичі – 94 ОСББ, Бродівському районі – 47, м. Стрию – 40, м. Трускавці – 39, Яворівському районі – 39.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: