У Львові запрацював найсучасніший в Україні антитерористичний центр

У п'ятницю, 27 листопада,  в управлінні Служби безпеки України у Львівській області презентували оновлений антитерористичний центр. Центр обладнаний сучасною комп'ютерною технікою та відповідними програмами. Координує роботу центру начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук.

"Ми повинні завжди бути готовими до будь-яких загроз, - зазначив Віктор Андрейчук. - Тому наш регіональний антитерористичний центр облаштовано найсучаснішим обладнанням, за допомогою якого можна запобігти будь-яким проявам терору на території міста та області. Механізми, якими він оснащений, вже випробували у зоні АТО. На сьогодні антитеростичний центр при Управлінні СБУ у Львівській області можна назвати найсучаснішим в Україні".

За словами Віктора Андрейчука, кожен важливий об'єкт у місті та області, де може виникнути терористична загроза, паспортизований. Зокрема, йдеться про вокзали, летовища, лікарні тощо.  Працівники центру мають змогу побачити на моніторах усі поверхові плани споруди та найбільш вразливі місця. Після виявлення місця загрози, координаційна група зможе планувати антитерористичну операцію та оперативно їй протидіяти.

сбу

Також працівники центру завдяки встановленим камер спостереження відстежують ситуацію на вулицях міста. Сучасне обладнання дозволяє побачити навіть номерні знаки автомобіля.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що центр є надзвичайно важливим для безпеки мешканців області.

сбу2

"На сьогодні найманці, які воюють на Сході нашої держави, можуть планувати терористичні акти і на Заході, - сказав керівник області. - Тому ми повинні спільними зусиллями думати про власну безпеку. Оновлений  антитерористичний комплекс дасть змогу з впевненістю дивитися у майбутнє".

Зазначимо, що в  координаційну групу центру входять представники всіх правоохоронних та силових відомств.

До речі, для оснащення такого сучасного центру з бюджету виділили  понад мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: